Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Perušič a Schweiner mezi nejlepší čtyřku na ME neprošli. Nizozemcům podlehli až ve zkrácené sadě

Ve složité sezoně bude maximum evropské čtvrtfinále. Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner se do semifinále mistrovství Evropy nedostali. Nizozemcům Boermansovi s De Grootem podlehli 16:21, 21:16 a 10:15. Děleným pátým místem čeští reprezentanti po olympijském turnaji poznamenaném covidem-19 a karanténou vyrovnali na ME své maximum.

Beachvolejbalista Ondřej Perušič
zdroj: ČTK/AP autor: Felipe Dana

Ženám vládnou druhým rokem po sobě Švýcarky. Nina Betschartová a Tanja Hüberliová ve finále porazily nizozemský pár Katja Stamová, Raisa Schoonová hladce ve dvou setech a navázaly na loňský triumf krajanek Joany Heidrichové s Anouk Vergéovou-Dépréovou. Hüberliová už přitom hrála třetí evropské finále, uspěla však až letos. Bronz získaly Karla Borgerová a Julia Sudeová z Německa.

Perušič se Schweinerem vstupovali do vídeňského šampionátu jako nasazené dvojky. Tři zápasy na žhavém písku v rakouské metropoli vyhráli, ale dnes narazili na výborně hrající Nizozemce. Zejména jednadvacetiletý De Groot nenechal v poli spadnout jediný útok české dvojice a s Boermansem vrátili rodákům z Prahy letošní prohru ze Světového okruhu v Soči.

"Páté místo na mistrovství Evropy ve Vídni! Teď máme hodně smíšené pocity, protože víme, že umíme zahrát líp, ale čtvrtfinálový zápas s Holanďany jsme si dnes vyhrát nezasloužili," napsali čeští beachvolejbalisté na Instagramu.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem skončili na ME pátí

Perušič a Schweiner chtěli na ME vyšperkovat životní sezonu, v níž na světových turnajích posbírali kompletní sbírku medailí: v Dauhá v březnu jako první Češi získali zlato, v Cancúnu následně vybojovali bronz a v červnu doma v Ostravě stříbro. Olympijský turnaj v Tokiu jim pokazil Perušičův pozitivní test na koronavirus a ze skupiny po úvodní kontumaci dál neprošli. O to víc si chtěli ve Vídni spravit chuť.

Nizozemci však dnes byli zpočátku bezchybní, neměli problém s příjmem a v útoku nenechali vyniknout polaře Perušiče či Schweinerův blok, který takto bodoval v prvním setu jen jednou. Češi prohrávali brzy o čtyři body 7:11 a náskok už nestáhli.

Ve druhé sadě ale vykřesali naději na postup do semifinále, zvlášť když Boermans předvedl sérii tří chyb. De Groot však parťáka podržel a v závěru tie-breaku to byl on, kdo Nizozemcům zařídil nedělní boje o evropské medaile. Po triumfu před měsícem na čtyřhvězdičkovém turnaji v Gstaadu sahají po dalším pódiu.

Český beachvolejbal dál čeká na medailový úspěch mužů na ME, naposledy se o něj postarali mistři Evropy z roku 1996 Marek Pakosta a Michal Palinek. Ženské dvojice naopak patřily v posledních letech k nejlepším, zatím poslední medailí byl bronz Barbory Hermannové s Markétou Nausch Slukovou z roku 2018.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:

Muži:

Čtvrtfinále: Boermans, De Groot (5-Niz.) - Perušič, Schweiner (2-ČR) 2:1 (16, -16, 10).

Ženy:

Finále: Betschartová, Hüberliová (3-Švýc.) - Schoonová, Stamová (16-Niz.) 2:0 (15, 12),

o 3. místo: Borgerová, Sudeová (10-Něm.) - Kravčenoková, Graudinová (4-Lot.) 2:1 (-14, 17, 8)

Semifinále: Betschartová, Hüberliová (3-Švýc.) - Borgerová, Sudeová (10-Něm.) 2:1 (9, -22, 14), Schoonová, Stamová (16-Niz.) - Kravčenoková, Graudinová (4-Lot.) 2:1 (15, -15, 11).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články