Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Perušič a Schweiner jsou favority turnaje v Ostravě, představí se i Nausch Sluková s Hermannovou

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner jsou největšími českými želízky v ohni na čtyřhvězdičkovému turnaji Světové série v Ostravě. Mezi ženami bude pozornost už tradičně upřena na Markétu Nausch Slukovou a Barboru Hermannovou. Přímé přenosy sledujte od čtvrtka na webu ctsport.cz a v HbbTV.

Perušič a Schweiner prožívají životní sezonu. V Dauhá vybojovali první titul na Světovém okruhu, v Ostravě jsou třetími nasazenými a obhajují předloňskou účast ve finále.

"Chceme předvést co nejlepší výkon před domácím publikem a byli bychom rádi za čtvrtfinále," řekl Perušič. "V Ostravě to bylo vždycky úžasné a už se na to těšíme," doplnil Schweiner.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Téma Ostrava Beach Open s účastí diváků

Nausch Sluková a Hermannová vyhrály v roce 2018 první ročník ostravského turnaje, ale o rok později skončily překvapivě už ve skupině. "Je fajn, že se světový beachvolejbal už potřetí pojí s mým rodným městem. A jsem moc ráda, že je povoleno i pár diváků, to nám letos chybělo," řekla Hermannová. "Doufám, že se nám podaří zahrát hezký volejbal a že to třeba nějakému českému týmu cinkne," řekla Nasuch Sluková, která léčila před turnajem bolavý krk.

Perušič se Schweinerem i Nausch Sluková s Hermannovou už mají víceméně jistý postup na olympiádu do Tokia. V Ostravě se hraje poslední turnaj započítávaný do žebříčku.

"Oba naše páry tady patří k favoritům a budou bojovat o co nejlepší výchozí pozici pro turnaj v Tokiu. Každý bod do olympijského rankingu se totiž počítá při nasazování," vysvětlil předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta na tiskové konferenci.

V hlavní soutěži jsou z českých párů také Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou, Martina Williamsová s Marií-Sárou Štochlovou, Václav Berčík s Janem Dumkem a Patrik Maňas s Jiřím Sedlákem. Další dva páry žen a jeden mezi muži zkusí uspět v úterní kvalifikaci.

Ostrava Beach Open v číslech

Celková dotace turnaje je 150 tisíc dolarů a vítězný pár si rozdělí 20 tisíc, v přepočtu 420 tisíc korun. Loňský ročník byl kvůli pandemii koronaviru o rok odložen. Hrát se bude na čtyřech soutěžních kurtech a hráči mají k dispozici také dva tréninkové kurty. Dohromady na nich leží 1600 tun písku, které přivezlo 55 nákladních aut.

V Ostravě nechybí světové jedničky obou kategorií – Norové Anders Mol, Christian Sörum a Kanaďanky Sarah Pavanová a Melissa Humana-Paredesová. Právě norští vikingové, jak se Molovi se Sörumem přezdívá, budou obhajovat vítězství z roku 2019. Ženskou kategorii tehdy ovládly Brazilky Agatha Bednarczuková a Eduarda "Duda" Santos Lisboaová.

Stále je možné sehnat vstupenky na kvalifikaci a zápasy základních skupin, které se odehrají ve čtvrtek a v pátek. Víkendový program byl vyprodán, ale ještě bude šance pár míst sehnat. "Velmi si vážíme zájmu. Proto se nám podařilo ještě uvolnit několik desítek lístků na sobotu i neděli, které byly původně blokovány pro FIVB a jejich partnery a jejich prodej spustíme ve středu," uvedl za promotérskou společnost Raul Marek Tesař.

Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Open startuje v areálu v oblasti Dolních Vítkovic středeční kvalifikací, hlavní soutěž se rozjede ve čtvrtek a vyvrcholí v neděli. Hrát se bude i před fanoušky, kteří budou do hlediště vpuštěni v omezené míře a za bezpečnostních opatření.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články