Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Perušič a Schweiner čekají po prohře s Brazilci na ostatní výsledky. Hermanová se Štochlovou mají postup jistý

Ondřej Perušič a David Schweiner zakončili své vystoupení ve skupině MS porážkou s Brazilci Evandrem a Arthurem (0:2 na sety). Na svém kontě tak v Mexiku po třech odehraných duelech mají jednu výhru a dvě porážky. České duo musí čekat na výsledky ostatních zápasů. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou prohrály také ve dvou setech s Kanaďankami Melissou Humanaovou-Paredesovou a Brandie Wilkersonovou. Postup ale na rozdíl od svých krajanů mají jistý.

Perušič se Schweinerem potřebovali po nečekané sobotní porážce 1:2 s kubánskou dvojicí Jorge Alayo, Noslen Díaz zvítězit. České jedničky svému druhému skupinovému zápasu jasně dominovaly, v jeho průběhu ani jednou neprohrávaly. Utkání zakončila jejich sedmibodová šňůra. Domácí Ricarda Galinda s Isaíasem Aguirrem porazili 21:11 a 21:8.

"Věděli jsme, že jsme předevčírem nepředvedli nejlepší výkon, a Mexičané naopak hráli dobrý volejbal, takže jsme čekali vyrovnaný zápas. Trošku víc foukalo než ostatní dny. Čekal jsem, že Mexičané v tom budou umět hrát, ale nadělali docela dost chyb. Nám se podařilo dobře zapodávat, zatlačit je, a potom jsme byli úspěšní v obraně," řekl Schweiner.

Závěrečný duel ale českým jedničkám nevyšel. Brazilskému páru Evandro a Arthur podlehly 16:21 a 17:21. Perušič se Schweinerem tak nyní musí čekat na výsledky ostatních zápasů. Postoupit mohou ze třetího místa, za jistých okolností ale mohou na šampionátu, který hostí Mexiko, skončit.

Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová
zdroj: cvf.cz

Postup na rozdíl od mužského dua mají jistý Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová, které sice v závěrečném duelu skupiny prohrály s Kanaďankami po setech 17:21 a 22:24, i tak ale mohou počítat s play-off. Na turnaji mají bilanci dvou výher a jedné porážky.

Průběh utkání byl dramatický. Kanaďanky si hned zkraje prvního setu vypracovaly drobný náskok a Češky už jej nedokázaly zlikvidovat. Většinu druhé sady vedly české jedničky, místy až o tři body, ale v napínavé koncovce neproměnily tři setboly. Naopak Kanaďanky využily po "prasátku" z podání Wilkersonové hned první mečbol.

Skupina I:

Perušič, Schweiner (16-ČR) – Galindo, Aguirre (40-Mex.) 2:0 (11, 8), Evandro, Arthur (9-Braz.) – Perušič, Schweiner 2:0 (16, 17).

Skupina D: Humanaová-Paredesová, Wilkersonová (4-Kan.) – Hermannová, Štochlová (21-ČR) 2:0 (17, 22).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články