Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ostrava se za měsíc stane centrem světového plážového volejbalu

Za měsíc začne zápasy ve skupinách v Ostravě turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu a organizátoři doufají, že se do hlediště dostanou alespoň v omezeném počtu i fanoušci. J&T Banka Ostrava Open vyvrcholí 6. června a bude poslední čtyřhvězdičkovou akcí, kde půjde získat body do olympijské kvalifikace.

Ostrava Beach Open 2018
zdroj: ČT Ostrava autor: Rostislav Šimek

Pořadatelům dává naději na otevření hlediště lepšící se situace s pandemií koronaviru i fakt, že na fotbal a hokej se ochozy už z části plní.

"Bylo by skvělé, kdyby měl turnaj i diváckou kulisu. Do začátku turnaje zbývá ještě měsíc a věříme v dobré zprávy," uvedl majitel pořádající agentury Raul Marek Tesař, který je v kontaktu se zástupci Národní sportovní agentury i ministerstvem zdravotnictví.

Do areálu v Dolních Vítkovicích by měli už víceméně s jistotou olympijské účasti přijet Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. "Vzhledem k tomu, že tam vždy bylo narváno a atmosféra neskutečná, tak by nás to mrzelo, kdyby fanoušci chyběli. Ale dá se to pochopit a nezbývalo by nám nic jiného než je potěšit u obrazovek," řekl Schweiner.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava se za měsíc stane centrem světového plážového volejbalu

České jedničky nyní trénují na Tenerife, odkud vyrazí na turnaj do Madridu. Před cestou do Ostravy se ještě představí na Světovém okruhu v Soči.

Mezi ženami by neměl chybět nejlepší český pár Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou, který má rovněž blízko k postupu na olympiádu ze žebříčku.

Definitivní složení startovního pole bude známo až tři dny před startem kvalifikace 2. června. "Půjde o poslední možnost zahrát si kvalitní světový turnaj před startem olympiády a bude to jistě jedna z nejvýraznějších akcí v roce, v němž český volejbal slaví sto let od založení domácí federace," řekl šéf svazu Marek Pakosta.

Českým párům se doma daří. Beachvolejbalová elita se v Ostravě poprvé sešla v roce 2018, kdy triumfovaly Hermannová s Nausch Slukovou. O rok později byli Perušič se Schweinerem stříbrní. Loňský ročník byl kvůli pandemii koronaviru o rok odložen.

Letos by se měl v Česku uskutečnit ještě jeden turnaj Světového okruhu. Po olympiádě je v Praze v mezinárodním kalendáři dvouhvězdičkový turnaj 19. až 22. srpna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články