Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Oba páry českých beachvolejbalistek se probojovaly v Brazílii do čtvrtfinále

Nejvýše nasazený pár na turnaji jako překážka? Pro duo Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová žádný problém. České hráčky zvítězily nad Brazilkami Barbarou a Fernandou 21:19 a 21:17 a zajistily si postup do čtvrtfinále čtyřhvězdičkového turnaje Světového okruhu. Mezi nejlepší osmičku v brazilské Itapemě se dostaly i Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou.

Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou
zdroj: Facebook autor: Sluková & Hermannová - Czech Beachvolleyball Team

Obě české dvojice tak skončí nejhůře na pátém místě. Nausch Sluková s Hermannovou budou o postup do semifinále bojovat proti Kanaďankám Heather Bansleyové a Brandie Wilkersonové. Hoidarová Kolocová s Kvapilovou si v druhém kole play-off poradily se Švýcarkami Tanjou Hüberliovou a Ninou Betschartovou 15:13 v rozhodujícím třetím setu.

V sobotu narazí buď na nasazené pětky Marii Antonelliovou a Carol z Brazílie, nebo trojnásobnou olympijskou vítězku Američanku Kerri Walshovou Jenningsovou a Nicole Branaghovou.

Turnaj Světového okruhu kategorie 4* v plážovém volejbalu v Itapemě (Brazílie):

Ženy - skupina D: Hermannová, Sluková (4-ČR) - Lehtonenová, Ahtiainenová (20-Fin.) 2:0 (13, 12).

Play off - 1. kolo: Hermannová, Sluková - Plesiutschnigová, Schützenhöferová (18-Rak.) 2:0 (9, 11). 2. kolo: Hermannová, Sluková - Barbara, Fernanda (1-Braz.) 2:0 (19, 17), Kolocová, Kvapilová (13-ČR) - Betschartová, Hüberliová (12-Švýc.) 2:1 (18, -17, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články