Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Oba české páry postoupily na majoru ve Gstaadu do osmifinále

Gstaad (Švýcarsko) – Výborná forma beachvolejbalistek Barbory Hermannové a Markéty Nausch Slukové pokračuje také na majoru v Gstaadu. Český pár zvládl i třetí duel, vyhrál svou skupinu a na turnaji skončí nejhůř devátý. Stejně na tom je i druhý český pár Kristýna Hoidarová Kolocová, Michala Kvapilová po postupu z druhého místa a následném vítězství 2:1 nad Ukrajinkami Valentynou Davidovovou a Jevgenijí Ščipkovovou.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Hermannová se Slukovou minulý týden vybojovaly rovněž na pětihvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Poreči stříbrnou medaili a v Gstaadu ještě neprohrály.

Čtvrtý nasazený pár zdolal německou dvojici Nadja Glenzkeová, Julia Grossnerová 21:18, 21:19 a také pošesté v sezoně se dostal do osmifinále.

K dalšímu utkání nastoupí v pátek proti jinému německému páru Victoria Bienecková, Isabel Schneiderová.

Kolocová s Kvapilovou, turnajové třináctky, které ve středu prohrály český souboj, zvládly vyrovnaný duel s Anou Gallayovou, Virginií Zontaovou z Argentiny 21:18, 23:21.

V osmifinále pak pro sebe rozhodly další vyrovnanou bitvu s Ukrajinkami, kterou po 57 minutách vyhrály 22:20, 18:21 a 15:13. O postup do čtvrtfinále se v pátek utkají s kanadskou dvojicí Taylor Pishkeová, Kristina Mayová.

Jednu medaili už Sluková i Kolocová z Gstaadu mají. V roce 2014, kdy ještě hrály společně, si odvezly bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články