Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Oba české beachvolejbalové páry budou hrát finále Světového okruhu

Lausanne - Oba české beachvolejbalové páry se kvalifikovaly na základě žebříčku na finálový turnaj Světového okruhu. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou i Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou si vrchol turnajové sezony pro elitních 12 párů zahrají poprvé.

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou
zdroj: Facebook autor: Český volejbalový svaz

Třetí ročník World Tour Finals uspořádá od 23. do 27. srpna Hamburk. Osm dvojic oznámila federace FIVB dnes podle pořadí v žebříčku, který zohledňuje osm nejlepších výsledků za uplynulý rok. Jednu zemi mohou reprezentovat maximálně dva páry, na což doplatily Brazilky.

Sluková s Hermannovou od olympijských her v Riu loni v srpnu skončily na Světovém okruhu vždy nejhůře deváté, přičemž získaly dvě medaile: stříbro v Poreči a bronz v květnu v Riu. Ve světovém žebříčku jsou páté.

Kolocová s Kvapilovou postoupily ze sedmé příčky redukovaného pořadí. Za poslední rok se třikrát probojovaly do čtvrtfinále, přičemž dělené páté místo je jejich maximem za 15 měsíců společného účinkování na světové scéně.

Jako světové jedničky se na finále do Hamburku kvalifikovaly Brazilky Larissa s Talitou a mezi muži Američané Phil Dalhausser a Nick Lucena. Za nimi v žebříčku následují čerství mistři světa Brazilci Evandro a Andre.

Finále Světového okruhu má dotaci 800 tisíc dolarů, vítězové získají sto tisíc. Zbývající čtyři místa v obou kategoriích zaplní dvojice s divokou kartou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články