Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Návrat na písek se Slukové s Hermannovou podařil, v Litoměřicích vyhrály

Roli favoritek na úvodním turnaji Beach Series, nového domácího seriálu tříhvězdičkových akcí, potvrdily. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou otočily v litoměřickém finále utkání proti Michaele Kubíčkové s Michalou Kvapilovou a zvítězily 22:24, 21:12, 15:10. Comeback po mnohaměsíční zápasové pauze a týdenní společné přípravě zvládly. Dohromady začaly trénovat teprve v pondělí po návratu Nausch Slukové s trenérem Simonem Nauschem z USA.

Barbora Hermannová na turnaji Beach Series
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Osm devět měsíců jsme vůbec nehrály. Naposledy koncem září 2019, herní rytmus je prostě úplně jiný. To je něco, co se nedá natrénovat. V tomhle to bylo náročné, zase se chytnout, zažít si zápasový styl a rutinu," uvedla Nausch Sluková.

Sluková s Hermannovou úspěšně zvládly třísetový duel i v semifinále proti Martině Williamsové (za svobodna Bonnerové) a Sáře Olivové. Ty následně prohrály utkání o třetí místo s dvojicí Marie-Sara Štochlová, Martina Maixnerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Nausch-Sluková s Hermannovou začaly vítězně

"Jsem ráda, že utkání jsou náročná a že nepřijedeme a nevyhrajeme všechno na osm. To by pro nás ztrácelo význam a jsem vděčná za každý dobrý zápas a za každý tie-break, protože to poslouží z dlouhodobého hlediska pro náš trénink," konstatovala Nausch Sluková. "Semifinále a finále byly náročné. Myslím, že nás dost procvičily, takže ideální," dodala.

Pětidílný seriál bude pokračovat v týdenních intervalech na Strahově, v Nymburce, Chodově u Karlových Varů a opět na pražském Strahově.

Úvodní turnaj Tipsport Beach Series v plážovém volejbalu žen v Litoměřicích:

Finále:
Nausch Sluková, Hermannová (1) - Kubíčková, Kvapilová (2) 2:1 (-22, 12, 10).

O 3. místo:
Štochlová, Maixnerová (4) - Williamsová, Olivová (3) 2:1 (18, -11, 13).

Semifinále:
Nausch Sluková, Hermannová - Williamsová, Olivová 2:1 (13, -19, 13)
Kubíčková, Kvapilová - Štochlová, Maixnerová 2:0 (16, 21).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články