Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nausch Slukovou s Havelkovou čeká v JAR beachvolejbalová premiéra

Jak na tom jsou, si ověří v Kapském Městě plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Helena Havelková. Ty čeká první společný turnaj. Do Jihoafrické republiky odlétaly jako náhradnice pro kvalifikaci, ale nakonec se dostaly přímo do hlavní soutěže. Nausch Sluková se vrací po červnovém porodu. Bývalá špičková smečařka v šestkovém volejbale Havelková tu bude mít na písku velkou premiéru.

Helena Havelková a Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Postup do hlavní soutěže podniku kategorie Eite je překvapil. "Jsme z toho trošku v šoku. Trochu to tady zpracováváme," poznamenala v nahrávce pro média Havelková. V hlavní soutěži mají jisté minimálně tři zápasy, což je pro sbírání zkušeností výhoda.

Do turnajů naskočily po několika měsících spolupráce, aby nasbíraly co nejvíc bodů do světového žebříčku. Vzhledem k mateřské pauze Nausch Slukové a nulovým beachvolejbalovým zkušenostem Havelkové jich mají pomálu.

"Hlavně jsme nechtěly, aby se nám stalo to, že v únoru už budeme stoprocentně připravené a nebudeme schopné se do žádné kvalifikace dostat. Letos ty počty byly omezené," uvedla Nausch Sluková, jejíž manžel Simon nový pár trénuje. Dceru Mayu mají s sebou.

Obě hráčky si uvědomují, že zatím mají daleko k formě, v níž by chtěly být. "Ale hrozně potřebujeme teď hrát. Už potřebuju začít, sbírat zkušenosti, stoupnout si na hřiště, zažít turnajový tlak a zápas. Něco spolu natrénováno máme, ať se stane cokoliv, je to součást procesu," řekla čtyřiatřicetiletá Havelková.

K plážovému volejbalu na jaře přešla s vidinou olympijských her v Paříži 2024 a z matadorky se stala nováčkem. "Je znát každý den, každý týden. Strašně mě to baví. Asi to bude ještě chvilku trvat, než se ze mě stane beachvolejbalistka. Šestková volejbalistka ve mně asi vždycky trochu zůstane. Mám k tomu velký respekt, ale hrozně moc se těším, až začneme hrát," svěřila se.

V novém páru bude víc blokovat, protože je o osm centimetrů vyšší (188) než Nausch Sluková. Ta si tréninky s novou partnerkou užívá. "Přijde mi, že děláme velké pokroky. Myslím si, že se nám daří do tréninků dostávat čím dál víc týmové identity," ocenila pár dní před prvním ostrým testem nové spolupráce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články