Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nausch Sluková s Havelkovou první zápas v Kapském Městě prohrály

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Helena Havelková v prvním společném zápase podlehly na turnaji Pro Tour kategorie Elite v Kapském Městě sedmým nasazeným Brazilkám Talitě s Thamelou 18:21, 21:19 a 11:15. Do turnajového kolotoče naskočily Češky už po třech měsících spolupráce, aby nasbíraly co nejvíce bodů do světového žebříčku.

Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Brazilky si po vyrovnaném úvodu vypracovaly až pětibodový náskok, který si bez větších problémů udržely až do konce prvního setu. Ve druhé sadě se vedení přelévalo ze strany na stranu. Nausch Sluková dvěma esy vyrovnala na 14:14, vzápětí dvakrát chybovala, ale závěr patřil Češkám.

V tie-breaku Brazilky i kvůli dvěma neúspěšným útokům Havelkové za sebou postupně odskočily až na pět bodů. Češky dokázaly snížit na 9:11, ale Brazilky už si náskok pohlídaly.

Nausch Sluková s Havelkovou odlétaly do Jihoafrické republiky jako náhradnice pro kvalifikaci, po řadě odhlášek se dostaly přímo do hlavní soutěže. Nausch Sluková se na elitní světové turnaje vrací po červnovém porodu. Někdejší špičková smečařka v šestkovém volejbale Havelková, jež k beachi přešla na jaře s vidinou olympijských her v Paříži 2024, sbírá první turnajové zkušenosti na písku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články