Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nausch Sluková s Havelkovou na Číňanky nestačily, v Austrálii byly páté

Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou nakonec obsadily na Pro Tour nižší kategorie Challenge v Austrálii páté místo. České beachvolejbalistky tak dosáhly na druhém společném turnaji zatím nejlepšího umístění. Čtvrtfinále proti čínské dvojici Jüan Lu-wen, Tung Ťie zahájily vybojovaným prvním setem 22:20, ale poté podlehly 16:21 a 5:15.

Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

"Celkově hodnotíme turnaj pozitivně. Přijely jsme hlavně pro zkušenosti, souhru a body a všechno tohle jsme získaly. Když člověk prohraje, je chvilkové zklamání, ale pořád převažuje, že jsme odvedly velký kus práce a začínáme do hry dostávat věci z tréninku. Nemáme se za co stydět. Číňanky nedělaly chyby a my už nebyly tak agresivní jako v předchozích zápasech," hodnotila Sluková čtvrtfinálový duel. Do dalšího turnaje v Torquay vstoupí české beachvolejbalistky ve středu kvalifikací.

Na elitní světové turnaje se Sluková po červnovém porodu vrátila již před třemi týdny a s někdejší špičkovou smečařkou v šestkovém volejbale Havelkovou při premiéře v Kapském Městě skončily deváté. Dvojice, jejímž cílem je olympijská Paříž 2024, absolvuje v Torquay v příštím týdnu další akci Pro Tour, ale vyšší kategorie Elite.

Havelkovou však stále limituje zraněný palec na noze. "Palec je modrý, každý pohyb bolí. Je to nešťastné zranění, které bude potřebovat doléčit, ale až po naší misi tady. Teď na to není čas. Snažím se nad tím co nejmíň přemýšlet," přiznala Havelková.

Vděčná byla za každou další zkušenost po přechodu z palubovky na písek. "Každá minuta strávená spolu na hřišti je cenná, máme co rozebírat, ponaučit se. A každá soupeřka byla úplně jiná, tyhle beachové zkušenosti já extrémně potřebuju," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články