Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mrzí to, ale pořád je to úspěch, říká po třetím prohraném finále Perušič

Třikrát byli letos ve finále turnaje světového okruhu, ale měli v něm potřetí smůlu. Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem po porážkách v dubnu v Itapemě a v květnu v Ostravě neuspěli ani v sobotu na silně obsazeném turnaji Pro Tour kategorie Elite v Gstaadu. Prohra s chilskými bratranci Marcem a Estebanem Grimaltovými mrzí, ale zároveň si české jedničky spravily chuť po nevydařeném mistrovství světa, kde vypadly v osmifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem na titul v Gstaadu nedosáhli

"Finálová prohra nás samozřejmě mrzí, ale ve světle osmifinálového odvrácení pěti mečbolů to vnímáme pořád jako úspěch. Ukazuje to konzistenci kvalitních výkonů, které jsme v letošní sezoně předváděli," řekl ČTK Perušič.

"Je to papírově slabší soupeř. Předchozí dva zápasy jsme s nimi vyhráli relativně jednoznačně 2:0, takže tohle byla dobrá příležitost získat zlato. Nevyšlo to proto, že soupeř zahrál na svoje poměry výborně a my jsme nepředvedli to, co jsme měli," zhodnotil Perušič sobotní těsnou porážku 19:21, 20:22.

"Chilani na nás byli oproti zápasu ve skupině lépe připravení. Zároveň se nám ve finále nepodařilo proměnit těch pár extra míčů jako ve skupině, šlo zejména o moje bodovky. Oba sety měly podobný průběh. Vždycky jsme chvíli vedli, pak Chilani převzali vedení, které postupně narostlo až na tří-, čtyřbodový rozdíl. Potom se nám podařilo díky dobrému servisu nebo pár blokům dotáhnout, ale v koncovce vždycky slavil soupeř," doplnil sedmadvacetiletý polař.

"Mrzí to, protože to není soupeř typu Norů Anderse Mola a Christana Söruma nebo Katařanů Šarífa Januse s Ahmedem Tidžanem, který by patřil do absolutní špičky. Nicméně je to tým, který už pár akcí vyhrál a vždy čas od času má vynikající turnaj. Teď ho bohužel měli tady. Hráli lépe než my a vyhrát si zasloužili. Je ale škoda, že jsme měli mnoho šancí zápas zvrátit v náš prospěch, přestože jsme nepředvedli náš nejlepší výkon," uvedl Perušič.

České jedničky nyní v rámci přípravy na srpnové mistrovství Evropy v Mnichově čekají dva menší turnaje v Rakousku a v Praze na Korábě. Těsně před šampionátem se ještě zúčastní dalšího dílu Pro Tour Elite v Hamburku. "Mistrovství Evropy v Mnichově bude po mistrovství světa dalším vrcholem sezony a doufám, že tam navážeme na výkony tady ze Gstaadu nebo ze začátku sezony a že tam předvedeme lepší výkony než v Římě," prohlásil Perušič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články