Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mám husinu a ani neudržím mikrofon, řekla divákům nadšená Hermannová

Vídeň - Od stavů naštvání a lítosti přes smíření až k nadšení. Vlna emocí zavalila během třiceti hodin české plážové volejbalistky Barboru Hermannovou a Markétu Nausch Slukovou. V úterý se dozvěděly, že je v 1. kole play-off čekají na mistrovství světa ve Vídni třetí nasazené Brazilky. Za pomoci realizačního týmu se následně připravily, Agathu s Dudou senzačně vyřadily a postoupily do osmifinále.

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Hermannová s Nausch Slukovou vyhrály bez ztráty setu základní skupinu, což jim mělo zajistit papírově slabší soupeřky pro úvodní duel vyřazovací části. Agatha s Dudou nicméně skončily nečekaně až třetí a los přisoudil Brazilky právě české dvojici.

"To zrovna nebylo dle našich představ po výkonech, které jsme předváděly ve skupině, ale nakonec jsme to vzaly jako výzvu," řekla Hermannová s úsměvem na tváři. Dramatický zápas vyhrály 2:1 (21:16, 19:21,16:14). "Jsme nadšené," zářily obě.

Euforii však předcházely hodiny napětí a stresu. O nelítostném losu se hráčky dozvěděly v úterý u oběda. "Trošku nám zaskočilo," uvedla Nausch Sluková a snažila se popsat, co prožívala. "Odborně se tomu říká, že jste nejdřív naštvaný, pak se litujete, jste zklamaný a pak se s tím smiřujete. Až se to večer dostalo do fáze, že to je, jak to je. I když se nám to nelíbí, stejně to tak furt bude," dodala.

Podle rakouského kouče české dvojice Simona Nausche bylo náročné los přijmout. "Dostali jsme světové trojky, což v této fázi nečekáte. Říkal jsem ale: Pokud chcete turnaj vyhrát, musíte vyhrát osm zápasů a je jedno, kdo stojí v cestě. Jděte na kurt a takhle se k tomu postavte," nabádal trenér, který je zároveň manželem Slukové.

Právě Nausch za pomoci týmové psycholožky Kateřiny Vejvodové a dalších pomocníků se snažili beachvolejbalistky dostat od pesimismu k bojovné náladě. "Po prvotním šoku, koho jsme dostaly, odvedli skvělou práci," konstatovala Nausch Sluková.

"Mluvili jsme o všem otevřeně a řekli jsme si, co může nastat. A pak se to převalilo do toho, že jsme se s Maki soustředily na to, jak je porazíme," konstatovala Hermannová, jež po vítězném utkání promluvila k neúnavně povzbuzujícím fanouškům. "Mám husinu a ani neudržím mikrofon, ale děkujeme," řekla tleskajícím divákům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články