Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kvapilová s Kubíčkovou ovládly Beach Series v Chodově, mužům kralovalo šestkové duo

Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou využily absence domácích jedniček a vyhrály čtvrtý díl Beach Series v Chodově u Karlových Varů. Český pohár mužů, jenž měl poprvé v sezoně také tříhvězdičkovou úroveň, ovládli na stejném kurtu opět šestkoví reprezentanti Jan Hadrava a Donovan Džavoronok. Na písku to pro ně byla letošní rozlučka, než zamíří za klubovou přípravou do Itálie.

Plážové volejbalistky Kvapilová s Kubíčkovou
zdroj: Facebook Kvapilová / Kubíčková Beach volleyball te

Nejvýše nasazené beachvolejbalistky Kvapilová s Kubíčkovou ve finále porazily Martinu Williamsovou a Sáru Olivovou 21:12, 21:18 a po dvou stříbrech dosáhly v nové pětidílné sérii na zlato.

Všechny tři předchozí turnaje v Litoměřicích, Praze a Nymburku ovládly Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou, ale do Chodova elitní světový pár nepustily zdravotní problémy. Za týden ve finále na Strahově už by chybět neměly.

Je nám líto, video expirovalo.
V Chodově slavili Džavoronok s Hadravou a Kvapilová s Kubíčkovou

Kubíčková s Kvapilovou ve finále jasně ovládly první set, ale ve druhém dlouho dotahovaly, a to až šestibodovou ztrátu 8:14. "Je to fantastické. Zvlášť ten závěr, protože jsme prohrávaly o hodně," řekla Kvapilová, jež byla rozhodující hráčkou napínavého závěru. "Ony zlepšily příjem a nahrávku, o to to bylo těžší, my pak na konci zase servis," dodala.

Hadrava s Džavoronokem vyhráli třetí ze čtyř letošních akcí, v duelu o zlato přehráli Slováky Jakuba Ihnáta s Filipem Gavendou 21:18 a 21:14. Po Opavě a Strahově si tak podmanili další turnaj, než zamíří do Itálie na přípravu se svými kluby – Hadrava do Civitanovy a Džavoronok do Monzy.

České jedničky na písku Ondřej Perušič a David Schweiner se společně ještě nepředstavili, neboť Perušič stále léčí rameno. "Problémy jsem měl delší dobu. Dohodli jsme se, že jaro vynechám a spíš se budu věnovat rehabilitaci," řekl Perušič.

Schweiner nastoupil s Václavem Berčíkem a vypadli ve čtvrtfinále. Mezinárodní sezona je kvůli koronaviru zastavena do konce září.

Čtvrtý turnaj pětidílné série Beach Series v plážovém volejbalu žen v Chodově (Karlovarsko):

Finále: Kubíčková, Kvapilová - Williamsová, Olivová 2:0 (12, 18),
o 3. místo: Štochlová, Maixnerová - Kulhánková, Pospíšilová 2:0 (18, 19),
semifinále: Kubíčková, Kvapilová - Kulhánková, Pospíšilová 2:0 (18, 16), Williamsová, Olivová - Štochlová, Maixnerová 2:0 (19, 26).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články