Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kubala s Benešem skončili v Moskvě devátí

Moskva - Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala s Petrem Benešem nestačili na grandslamu v Moskvě na turnajové jedničky Reindera Nummerdora s Richardem Schuilem z Nizozemska a skončili devátí. Po květnovém pražském turnaji nižší kategorie Open na Štvanici, kde se dělili o sedmou příčku, tak zaznamenali druhý nejlepší výsledek olympijské sezony.

Beneše v Rusku limitovalo zranění z nedávného mistrovství Evropy v Haagu, z něhož musely české jedničky odstoupit. Přesto se Čechům dařilo a ze skupiny prošli až do druhého kola play-off. V boji o čtvrtfinále podlehli bývalým mistrům Evropy z Nizozemska 18:21 a 15:21.

"Petr se před Moskvou celý týden léčil, aby byl fit. Na to, že jsme nemohli trénovat a ještě den před turnajem Petr s prstem na noze kulhal, hráli jsme solidně," řekl Kubala a ocenil obrovskou bojovnost spoluhráče. "Devátým místem jsme potvrdili, že dlouhodobě patříme mezi světovou špičku a že si olympiádu zasloužíme," dodal Kubala, který se s Nummerdorem i Schuilem před lety potkával v šestkové reprezentaci.

Deváté v Moskvě skončily i Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou, třetí český pár Lenka Háječková s Hanou Klapalovou se dělily o 17. místo. Všichni si drží postupové pozice do Londýna, olympijský žebříček bude uzavřen v pondělí po dalším grandslamu v Římě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články