Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolocové s Kvapilovou se při premiéře na písku nedařilo

Fortaleza - Kristýně Kolocové s Michalou Kvapilovou premiéra na písku nevyšla. České volejbalistky prohrály na turnaji Open Světového okruhu v brazilské Fortaleze úvodní dva zápasy ve skupině. Nejdříve podlehly německému páru Teresa Mersmannová, Isabel Schneiderová a poté nestačily na domácí dvojici Elize Maiaová, Duda.

Kolocová hledala spoluhráčku po rozchodu s Markétou Slukovou od léta, v prosinci pak oznámila začátek nové éry s Kvapilovou. Ta však do jara hrála šestkovou sezonu v německém Münsteru, s nímž získala bronzovou medaili. Na písek se dostala teprve před dvěma týdny. Navíc v elitním seriálu v beachvolejbalu startovala Kvapilová jen párkrát, naposledy před třemi lety.

I když mají minimum bodů, dostaly se ve Fortaleze díky neúčasti řady hráček přímo do hlavní soutěže. "Je to pro nás obrovská příležitost, protože si zahrajeme minimálně tři zápasy a získáme cenné body," těšily se do Brazílie, volejbalové velmoci.

Úvodní duel proti Němkám Mersmannové, Schneiderové dobře začaly, ale podlehly 1:2. "Set a půl nám to šlo, ale potom už bohužel moc ne. Nebyl to špatný výkon, ale je vidět, že jsme nerozehrané," uvedly. V druhém utkání s brazilskými volejbalistkami prohrály jasně po setech 13:21 a 16:21.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články