Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kolocová se Slukovou vyrovnaly v Klagenfurtu své maximum

Klagenfurt (Rakousko) - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková obsadily na turnaji Světového okruhu v Klagenfurtu, který je letošním posledním grandslamem, páté místo. Loňské mistryně Evropy do 23 let tak na turnajích elitní kategorie vyrovnaly své maximum.

Čtvrtfinálovou účast si Kolocová se Slukovou zajistily dopoledne výhrou nad Američankami Angelou Akersovou a Nicole Branaghovou 18:16 v rozhodující třetí sadě. "Ve třetím setu jsme odvrátily několik mečbolů a po dobrém servisu a obraně nakonec obrátily skóre v náš prospěch," napsala Sluková.

Poté Češky bojovaly o postup do semifinále s osmou nasazenou dvojicí Sanne Keizerová, Marleen Van Ierselová z Nizozemska, které podlehly shodně 19:21 v obou setech. Slukovou mrzela především druhá sada, v níž nevyužily velké vedení. "Z toho jsme hodně zklamané, protože to byla veliká šance," litovala Sluková.

Naposledy skončily Kolocová se Slukovou na pátém místě na Světovém okruhu před deseti měsíci v Číně, předtím se jim to povedlo ještě jednou na grandslamu v Polsku. "Je to naše první pětka v sezoně, takže z ní máme velikou radost," dodala Sluková, jež s Kolocovou už v neděli odletí na mistrovství Evropy do Norska.

Kubala s Benešem skončí nejhůře devátí

V mužské části turnaje mají jistotu minimálně devátého místa Přemysl Kubala s Petrem Benešem. Zkušení Češi nejprve zakončili základní skupinu vítězstvím 2:0 na sety nad estonským párem Rivo Vesik, Karl Jaani a do play-off odpoledne vstoupili další výhrou bez ztráty sady proti nizozemské dvojici Emiel Boersma, Daan Spijkers. O postup do čtvrtfinále se Kubala s Benešem v sobotu utkají v druhém kole play-off s brazilskými soupeři reprezentujícími Gruzii Geor, Gia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články