Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolocová se Slukovou potvrzují formu. V Berlíně postoupily do čtvrtfinále

Berlín – Nejhůře páté místo obsadí na grandslamu Světového okruhu v Berlíně plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková. Český pár si postup do čtvrtfinále zajistil vítězstvím v druhém kole play-off nad ruským párem Syrcevová, Mojseová ve dvou setech 21:13 a 21:19 a jeho dalšími soupeřkami třetí nasazené Brazilky Talita Antunesová a Taiana Limaová.

Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

České beachvolejbalové jedničky se právě v Berlíně před rokem poprvé na Světovém okruhu probojovaly do semifinále. Na medaili tehdy nedosáhly, to se jim povedlo až před necelým měsícem v Praze, kde vyhrály turnaj kategorie Open. Do čtvrtfinále tehdy na Štvanici rovněž postoupily po dvousetovém vítězství nad Syrcevovou a Mojsejevovou. 

Přemysl Kubala s Janem Hadravou, kteří spolu na Světovém okruhu hráli poprvé, postoupili v Berlíně ze skupiny a po prohře v prvním kole play off obsadili 17. místo. Ve dvou setech je vyřadili Švýcaři Gabathuler a Gerson. 

Turnaj kategorie grandslam Světového okruhu mužů a žen v plážovém volejbalu v Berlíně:

Muži:

Skupina B: Stiekema, Varenhorst (18-Niz.) - Kubala, Hadrava (31-ČR) 2:1 (13, -17, 6). Play off - 1. kolo: Gabathuler, Gerson (32-Švýc.) - Kubala, Hadrava 2:0 (19, 8). Česká dvojice obsadila 17. místo.

Ženy:

Play off - 2. kolo: Kolocová, Sluková (9-ČR) - Syrcevová, Mojsejevová (28-Rus.) 2:0 (13, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články