Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kolocová se Slukovou mají jistý postup do play-off ME

Klagenfurt - Úspěšným olympioničkám z Londýna, plážovým volejbalistkám Kristýně Kolocové a Markétě Slukové, se daří i na mistrovství Evropy v Klagenfurtu. Díky tomu, že zvítězily i ve druhém zápase ve skupině, si vybojovaly postup do play-off. Pátá dvojice z olympijského turnaje porazila Britky Zaru Dampneyovou a Lucy Boultonouvou hladce 2:0.

Ve čtvrtek budou hrát desáté nasazené Kolocová se Slukovou o první místo ve skupině G s nizozemskou dvojicí Sanne Keizerová, Marleen van Ierselová. Ty porazily další český pár Hana Skalníková, Patricie Missottenová 2:0. Stejně jako Skalníková s Missottenovou prohrály i druhý zápas na turnaji také Martina Bonnerová a Barbora Hermannová. Po porážce 0:2 se španělskou dvojicí Liliana Fernándezová, Elsa Baquerizová jim ve skupině E zbývá poslední šance na postup do play-off - čtvrteční výhra nad soupeřkami z Rakouska.

Kolocová se Slukovou měly utkání s Dampneyovou a Boultonovou pod kontrolou. Prohrávaly jen jednou 6:7 ve vyrovnanějším druhém setu, ale jeho koncovku zvládly. "Zápas byl super, hrály jsme stabilně na side outu a k tomu přidaly pár dobrých bloků, podání a obraných akcí," řekly Kolocová se Slukovou po výhře. 

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Klagenfurtu (Rakousko)

Muži:
Skupina K: Flüggen, Walkenhorst (18-Něm.) - R. Kufa, Hadrava (15-ČR) 2:0 (10, 15).

Ženy:
Skupina G: Kolocová, Sluková (10-ČR) - Dampneyová, Boultonová (23-Brit.) 2:0 (12, 18), Keizerová, Van Ierselová (7-Niz.) - Skalníková, Missottenová (26-ČR) 2:0 (12, 13). 

Duel ukončily za třiatřicet minut a po mečbolu si vyslechly skandování českých fanoušků. "Moc si jich tady vážíme a jsme moc rády, když nám někdo fandí. Doufáme, že nás budou podporovat po celou dobu turnaje," přály si hráčky.

Do šampionátu vstoupil také jediný český pár v mužské soutěži. Robert Kufa s Janem Hadravou podlehli ve skupině F za půl hodiny Němcům Larsi Flüggenovi s Alexandrem Walkenhorstem 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články