Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kolocová s Kvapilovou v Riu? Šance jsou malé, přiznává nový pár

Praha – Vlajkovou lodí českého volejbalu byl v minulých letech pár plážových reprezentantek Kristýna Kolocová, Markéta Sluková. Jenže ten se v létě rozpadl a po včerejšku už mají obě volejbalistky nové partnerky. Těsně před Vánoci ohlásila Kolocová domluvu s reprezentantkou a také šestkovou volejbalistkou Michalou Kvapilovou. Společně věří v lepší a klidnější zítřky. A brzy snad také v další sportovní úspěchy i na té nejvyšší úrovni. Neztrácejí naději ani v boji o olympijské hry v Riu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolocová s Kvapilovou hosty SZ: o Riu, Tokiu a světové elitě

Zbrusu nový beachvolejbalový pár to v zápase o účast v Riu nemá vůbec snadné a samy hráčky přiznávají, že šance jsou malé. "Musíme mít každá odehraných 12 turnajů. Jde o to, jestli se počítá pět turnajů, které Míša odehrála, nebo ne. Čekáme na reakci FIVB," nastínila ve Sportovních zprávách Kolocová.

"Šance jsou malé. Buďme realisti, ještě jsme spolu ani nehrály, natož abychom měly olympijské vize. Kdyby ale šance byla, zkusíme se o ni poprat," dodala Kolocová.

Příští sezonu se chtějí sehrát a promluvit výrazněji do bojů mezi světovou elitou. Co další olympijské hry v Tokiu? Kvapilová by si ráda svůj olympijský sen splnila. "Nebudeme předbíhat. Nejdříve se soustředíme na světovou úroveň, kde bychom chtěly uhrát krásné výsledky. Myslím, že na to máme," zdůraznila Kvapilová.

Česká reprezentantka v klasickém šestkovém volejbale ještě musí uzavřít jednu kapitolu, aby mohla plně nastartovat další. Kvapilová má angažmá v německé bundeslize. "Smlouvu mám do jara, musím ji splnit. Jakmile vypadnu s týmem v play-off, začnu se připravovat s Kristýnou… Jak ukončím sezonu, naplno se vrhnu do beachvolejbalu," prohlásila.

Jak vyhlíží Kristýna Kolocová případný duel s Markétou Slukovou:

"Není to nic, čeho bych se výrazně děsila. Mnohem víc se na to těší škodolibí fanoušci. Mně je to celkem jedno."

Nový pár bude trénovat bývalá olympionička Lenka Háječková, která kvůli trenérské nabídce od Kolocové víceméně ukončila svoji hráčskou kariéru. "Lenka je technicky vůbec nejzdatnější volejbalistka, co znám. Věřím, že by mě mohla posunout a mohla by naučit Míšu základní beachvolejbalové dovednosti," uvedla Kolocová.

Kvapilová se na novou zkušenost pod novou trenérkou těší. "Už jsem slyšela, že je tak trochu pes, což je, myslím, dobře. Zvláště na tréninku," řekla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články