Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kolocová s Kvapilovou ovládly turnaj Masters v Pelhřimově

Turnaj CEV Masters 2018 v plážovém volejbalu v Pelhřimově vrcholí závěrečnými zápasy. Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou ovládly po postupu do finále celý turnaj, když v posledním utkání porazily Lotyšky Tinu Graudinovou a Anastasji Kravčenokovou 21:8 a 23:21.

Kristýna Hoidarová Kolocová (vpravo) se raduje s Michalou Kvapilovou
zdroj: Jiří Uhlíř

České hráčky, nasazené jako trojky, nejprve přehrály v semifinále 21:16 a 21:14 finský pár Taru Lahtiová, Anniina Parkkinenová. Výbornou formu pak prodaly i v boji o zlato a na evropské scéně zaznamenaly druhý nejlepší výsledek po loňském stříbru na mistrovství Evropy v lotyšské Jurmale.

"Chtěly jsme, aby naše výkonnost gradovala ve finále, a to se povedlo. Za ten výsledek může i trenér. Vybral správnou taktiku, všechno nám vycházelo. Navíc jsme bránily opravdu dobře," uvedla Kvapilová. "Měly jsme takovou taktiku, že z těžších pozic jsme se snažily balony nerotovat, ale naopak je zatlačit plachtou. Je to sice náročné zahrát, ale pro soupeřky je to ještě těžší čapnout v poli," popsala Kolocová.

Kolocová s Kvapilovou zahájily turnaj v pelhřimovském areálu Beachwell porážkou ve skupině, pak už pět zápasů vyhrály včetně čtvrtfinále nad jedničkami Markétou Nausch Slukovou s Barborou Hermannovou. "První zápas jsme dostaly za vyučenou, že to nepůjde samo. Od té doby hrajeme v každém dalším zápase líp a líp," řekla Kvapilová před finálovým duelem. Ten ovládly díky výbornému servisu i obraně za 34 minut.

Mužskou soutěž vyhráli pátí nasazení Nizozemci Alexander Brouwer s Robertem Meeuwsenem. Mistři světa z roku 2013 porazili ve finálové bitvě polské turnajové jedničky Piotra Kantora a Bartosze Losiaka 24:22 a 22:20.

Turnaj evropského okruhu CEV Masters v plážovém volejbalu v Pelhřimově:

Muži: Finále: Brouwer, Meeuwsen (5-Niz.) - Kantor, Losiak (1-Pol.) 2:0 (22, 20), o 3. místo: Plavinš, Točs (7-Lot.) - Doppler, Horst (2-Rak.) 2:0 (14, 19).

Ženy: Finále: Hoidarová Kolocová, Kvapilová (3-ČR) - Graudinová, Kravčenoková (12-Lot.) 2:0 (8, 21), o 3. místo: Lahtiová, Parkkinenová (4-Fin.) - Ittlingerová, Behrensová (8-Něm.) 2:0 (19, 17).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články