Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kolocová s Kvapilovou na úvod šampionátu uspěly proti Ruskám

Vídeň - Kristýna Hoidarová Kolocová s Michaelou Kvapilovou vstoupily do mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Vídni vítězně, ruský pár ve složení Jekatěrina Birlovová a Naděžda Makroguzovová porazily 2:1 po setech 27:29, 27:25 a 15:10. V druhé sadě odvracely Češky čtyři mečboly, obrat dokonaly ve třetím zkráceném setu.

Papírové favoritky Kolocová s Kvapilovou vstoupily do zápasu lépe a vedly až o pět bodů. V dramatické koncovce však neproměnily tři setboly a nakonec maratonský úvodní set prohrály.

Podobné drama přinesla i druhá sada, v níž české volejbalistky čelily dokonce čtyřem mečbolům, ale dokázaly udržet nervy a vybojovaly si tie-break. V něm Kolocová s Kvapilovou soupeřkám utekly a drama nepřipustily.

Je nám líto, video expirovalo.
Brazilci a Američanky zvládli vstup do MS

V druhém duelu skupiny se Češky na ostrově uprostřed Dunaje utkají v sobotu v 17:00 s Thajkami Varapatsorn Radarongovou a Tanaratthou Udomčavíovou.

V sobotu také vstoupí do turnaje ve skupině F další česká dvojice Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová, které jsou nasazeny jako číslo šest. Přímý postup do play-off si zajistí první dva celky ze skupin a nejlepší čtyři týmy ze třetích míst.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Vídni:

Ženy - skupina L: Hoidarová Kolocová, Kvapilová (13-ČR) - Birlovová, Makroguzovová (36-Rus.) 2:1 (-27, 25, 10), Schwaigerová, Schützenhöferová (12-Rak.) - Radarongová, Udomčavíová (37-Thaj.) 2:1 (16, -20, 15).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články