Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kolocová s Kvapilovou jsou na ME v play-off, Sluková s Hermannovou zahájily vítězně

Obhájkyně stříbrných medailí Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou vyhrály na mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Nizozemsku oba úvodní zápasy ve skupině a zajistily si postup do play-off. Vítězně do turnaje vstoupily rovněž nasazené dvojky a předloňské finalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou.

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou
zdroj: Facebook autor: Kristýna \"Kiki\" Hoidarová Kolocová

Nasazené šestky Kolocová s Kvapilovou neměly v poslední době výsledky podle představ, ale úvod evropského šampionátu jim vyšel. V Haagu zatím neztratily ani set a oba zápasy ve skupině F zvládly zcela přesvědčivě.

Polky Jagodu Gruszczyňskou a Aleksandru Gromadowskou přehrály 21:10 a 21:14, přesto označily zápas za velmi náročný. "Foukalo, honil se vítr po všech čertech a bylo hrozně těžké se na to nějakým způsobem adaptovat. Musím říct, že jsme udělaly méně chyb než Polky. Bylo to celkově o chybách a o bojovnosti," řekla Kolocová.

Ruskou dvojici Xenia Dabižová, Darja Mastikovová pak české volejbalistky večer zdolaly taktéž za pouhých 32 minut 21:15, 21:12. Ve středu si Kolocová a Kvapilová zahrají s Finkami Riikkou Lehtonenovou a Niinou Ahtiainenovou o první místo ve skupině, které znamená přímý postup do osmifinále.

Sluková s Hermannovou měly na úvod turnaje mnohem více starostí s francouzskou dvojicí Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová. Vítězky červnového ostravského turnaje Světového okruhu v úvodu prvního setu vedly, ale pak se jim přestalo dařit v útoku a sadu prohrály 20:22.

Překvapení ale nedopustily, favorizovaný český pár vyhrál další sety 21:15 a 15:10. "Je vždycky dobré, když se to zadaří, i když to není vždy krásné, co se toho výkonu týče. Zaplaťpánbůh za ty dary, že se to ušmudlalo," řekla Sluková. Češky se potýkaly s větrem i zapadajícím sluníčkem, kvůli kterému na jedné straně kurtu míč moc neviděly.

Zato Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou první zápas na šampionátu prohrály. Domácím Nizozemkám Joy Stubbeové a Marleen van Ierselové podlehly dvakrát 18:21.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články