Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Klapalová s Háječkovou jsou v semifinále ME beachvolejbalistek

Kristiansand - Plážové volejbalistky Lenka Háječková a Hana Klapalová si po čtvrtém místu z mistrovství světa zahrají i na evropském šampionátu v semifinále. Na písku v norském Kristiansandu zvládly oba zápasy vyřazovací části. Petr Beneš s Přemyslem Kubalou už v turnaji skončili, dělí se o 17. místo.

Úřadující mistryně republiky Klapalová a Háječková si nejprve v osmifinále hladce poradily s pátými nasazenými rakouskými sestrami Doris a Stefanií Schwaigerovými a ve čtvrtfinále večer nastoupily proti belgické dvojici Katrien Gielenová, Liesbeth Mouhaová. I tu zdolaly ve dvou setech a v sobotním odpoledním semifinále je čekají italské turnajové dvojky Greta Cicolariová a Marta Menegattiová.

Lenka Háječková:

"Oba zápasy se nám povedly. V dopoledním se nám dařil servis a díky tomu i obrana, v odpoledním jsme vydržely nedělat chyby. Na zítra ještě nemáme taktiku, ale Italky jsou letos velmi dobře připravené. Budeme se snažit zatlačit je servisem."

Devětadvacetiletá Klapalová a o čtyři roky starší Háječková tak mohou českému plážovému volejbalu zajistit první evropskou medaili od roku 2002, kdy Eva Ryšavá se Soňou Novákovou vybojovaly v Basileji bronz. Díky dalšímu bodovému přídělu si česká dvojice vylepší pozici v olympijské kvalifikaci, v níž zatím drží postupové místo.

Beneš s Kubalou prohráli na závěr základní skupiny 1:2 s druhým nasazeným párem Grzegorz Fijalek, Mariusz Prudel a museli do úvodního kola play-off, zatímco jejich polští přemožitelé si zajistili přímý postup do osmifinále. Tam se Češi nedostali, po hladké porážce s domácí dvojicí Tarjei Skarlund, Martin Spinnangr skončili sedmnáctí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články