Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Humanaová a Pavanová vybojovaly pro Kanadu historické beachvolejbalové zlato

Melissa Humanaová-Paredesová a Sarah Pavanová jsou novými mistryněmi světa v beachvolejbalu. Devátá nasazená dvojice ve finále porazila Američanky April Rossovou, Alix Klinemanovou 23:21, 23:21 a vybojovala pro svou zemi první medaili v historii. Kanada je jejich zásluhou teprve sedmým státem, jenž má z MS mezi ženami alespoň jeden cenný kov.

Sarah Pavanová a Melissa Humanaová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Peter Weber

Humanaová s Pavanovou, které spolu hrají třetí sezonu a na Světovém okruhu zatím třikrát slavily zlato, letos dvakrát s Rossovou a Klinemanovou prohrály, v součtu s minulou sezonou třikrát v řadě.

Vždy to byly třísetové boje, ale tentokrát Kanaďanky černou sérii zlomily. Finálový zápas začaly lépe, vedly až o sedm bodů (14:7), ale Američanky po stíhací jízdě srovnaly na 18:18.

Setboly však měl jen kanadský pár a proměnil čtvrtý. Druhá sada byla mnohem vyrovnanější, koncovku ale opět zvládly lépe kanadské hráčky.

"Když jsme ráno odcházely z hotelu, řekly jsme si, že se vrátíme jako mistryně světa. A taky že jo. Nemám slov, jsme nadšené," řekla Pavanová.

Se zlatou parťačkou si rozdělí prémii 60 tisíc dolarů a také pro svou zemi zajistily účastnické místo v olympijském turnaji.

Před dvěma lety ve Vídni byly Pavanová s Humanaovou těsně pod stupni vítězů, Rossová se naopak dostala na MS do semifinále již se čtvrtou různou spoluhráčkou a má třetí medaili. V roce 2009 získala zlato s Jennifer Kessyovou, dnes má druhé stříbro.

Po loňském triumfu Němek Ludwigové s Walkenhorstovou letos chyběly na pódiu Evropanky, nejlepší byly čtvrté Švýcarky Betschartová, Hüberliová.

České jedničky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou start v Hamburku musely zrušit kvůli zlomenému palci na noze prvně jmenované.

Mužské finále naopak bude evropské, ale budou v něm chybět norské světové jedničky Anders Mol a Christian Sörum. Senzačně totiž ztroskotali na domácí dvojici Julius Thole, Clemens Wickler.

Němci vyhráli 17:21, 21:16, 15:12 a v neděli budou o zlato bojovat proti Vjačeslavu Krasilnikovi s Olegem Stojanovským, světovým trojkám, na nichž v prvním kole play-off ztroskotali Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články