Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Hermannová se Štochlovou zopakovaly v brazilské Saquaremě 17. místo

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou skončily na turnaji Pro Tour Challenge v brazilské Saquaremě stejně jako loni sedmnácté. V prvním kole play-off podlehly v zápase o postup do osmifinále osmým nasazeným Švýcarkám Esmée Böbnerové a Zoé Vergéové-Dépréové 0:2 na sety.

Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou
zdroj: Sport Invest

V první sadě česká dvojice vedla 20:17, ale tři setboly nevyužila a prohrála 21:23. V druhém setu už turnajové desítky většinou dotahovaly manko a podlehly 16:21.

Švýcarky oplatily Hermannové a Štochlové porážku z utkání o třetí místo na turnaji stejné kategorie v Edmontonu loni v červenci.

"Zápas rozhodl větší počet nevynucených chyb. Bylo jich spousta na obou stranách, u nás ale víc. Ztratily jsme koncovku prvního setu, v kterém jsme vedly. Ve druhém setu se to na nás pak trochu podepsalo," řekla Štochlová.

V týdnu kvůli nemoci nemohla trénovat a startovat v turnaji se česká dvojice, která bojuje o účast na olympijských hrách, rozhodla až na poslední chvíli.

"Jsem ráda, že jsme to zkusily, protože teď už nám nezbývá nic jiného než riskovat všechno, co máme. Zápas se Švýcarkami jsme mohly vyhrát a postoupit o kolo dál. Bohužel se to nepovedlo," uvedla Štochlová.

Před týdnem české beachvolejbalistky zahájily sezonu devátým místem na Pro Tour Challenge v brazilském Recife. Za dva týdny je čeká další turnaj této kategorie v mexické Guadalajaře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články