Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Hermannová se Štochlovou začnou boj o Paříž na turnaji v Brazílii

Plážové volejbalistky Barboru Hermannovou s Marií-Sárou Štochlovou čeká závěrečná fáze bojů o postup na olympijské hry v Paříži. Do sezony vstoupí české jedničky po delší pauze v pátek na turnaji Pro Tour v brazilském Recifé, hned vzápětí budou následovat další akce kategorie Challenge v Brazílii a Mexiku. Hermannová věří, že jsou na sezonu dobře nachystané.

Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová
zdroj: cvf.cz

"Turnaje v Brazílii a v Mexiku budou důležitou částí sezony, jelikož to ukáže nějaký pohled na olympijský žebříček, kdy některé týmy poté mohou začít kalkulovat. My jsme ovšem v pozici, že potřebujeme co nejvíc hrát. Na každém z těch turnajů se chceme dostat co nejdále, abychom získávaly body a měly co nejvíce šancí, jak si nahradit některé výsledky z loňského roku," uvedla Hermannová.

Se Štochlovou se na kurtu naposledy představily v říjnu, poté jim sezonu ukončila různá zranění, kvůli nimž se na začátku března odhlásily i z letošního úvodního turnaje v Dauhá.

Aspoň tak měly téměř tříměsíční přípravu, kterou z velké části strávily spolu s argentinským trenérem Sebastianem Menegozzem na Tenerife.

"Obě jsme se v zimním období věnovaly svým zraněním natolik, že se nám je podařilo zaléčit a i s jakousi omezenou přípravou se nám povedlo nachystat se na soupeřky. Myslím si, že jsme ready," řekla Hermannová.

I kvůli tomu, že na podzim vynechaly několik turnajů, se v redukovaném pořadí propadly těsně za příčky zajišťující letenky do Paříže.

Z olympijské kvalifikace postoupí přímo 17 párů, poslední šancí bude červnový Kontinentální pohár, kde ale bude k dispozici jediné místo.

Třiatřicetiletá Hermannová usiluje o účast na třetích olympijských hrách. Do Ria de Janeiro a Tokia se kvalifikovala spolu s Markétou Nausch Slukovou, avšak start v japonské metropoli jim zhatil covid.

Krátce poté začala Hermannová hrát se Štochlovou, která je o osm let mladší. Předloni ovládly turnaj Challenge v Dubaji a byly druhé v Agádiru, loni bylo jejich nejlepším výsledkem třetí místo v Edmontonu. Vyhrály také podnik nižší kategorie Futures v Brně.

"Letos jsme se v přípravě trošku více zaměřily na podání a taky jsme více času věnovaly nahrávce prsty. Hodně jsme v tréninku používaly těžký balon, akorát se trošku bojím, že tady v Brazílii, kde je obrovské vedro a velké vlhko, nám to úplně nebude hrát tolik do karet. Rozhodně ale natrénováno máme," prohlásila Hermannová.

"Bude to velice náročná část sezony, ale určitě ne nemožná k získání nějakých super bodů do žebříčku," doplnila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články