Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hermannová se Štochlovou vezou z turnaje King of the Court v Miami bronz

Cenný bronz získaly na turnaji série King of the Court v Miami plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Do finále akce hrané v netradičním vyřazovacím formátu postoupili i Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, ale v něm vypadli jako první a obsadili páté místo.

Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová
zdroj: Facebook Marie-Sáry Štochlové

"S výsledkem jsme spokojené. Jelikož je tento formát hrozně nevyzpytatelný a nepředvídatelný, tak nám bronz potvrdil, že jsme víc sehrané a side-out nám jde lépe a lépe. Několikrát jsme si zkusily, že v posledních minutách jsme udělaly spoustu bodů, které nás poslaly do dalších kol," hodnotila Hermannová.

Hermannová se Štochlovou se po triumfu ve skupině a druhém místě v semifinále dostaly až mezi závěrečnou trojici. V souboji s nakonec vítěznými Kanaďankami Melissou Humanaovou-Paredesovou s Brandie Wilkersonovou a Brazilkami Larissou s Lili však získaly jen tři body.

Obdobným způsobem se mezi nejlepší pětici dostali i Perušič se Schweinerem, ale ve finále už dál nepostoupili. Vyhráli Estonci Kusti Nölvak a Mart Tiisaar.

"Hrát beachvolejbal na Miami Beach bylo fantastické. Bílá pláž, palmy, moře, sluníčko a plážový volejbal. Za nás jedno z nejvíce ikonických míst, kde si zahrát tuhle hru," řekla Hermannová. Akce nalákala spoustu fanoušků, město bylo kvůli prázdninám plné lidí. "Atmosféra na kurtu byla fakt skvělá, stadion byl vyprodaný," dodala.

King of the Court se hraje v pěti týmech, které na kurt přicházejí postupně vždy místo dvojice, jež v předchozí výměně nezískala bod. Po každém patnáctiminutovém "setu" pár s nejmenším počtem bodů odpadne.

Série se nezapočítává do světového žebříčku ani do olympijské kvalifikace. Pro obě české dvojice byla finančně lukrativní akce přípravou na březnový turnaj Pro Tour v Mexiku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články