Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hermannová se Štochlovou narazily v Edmontonu až v semifinále a berou cenný bronz

Úspěšné tažení plážových volejbalistek Barbory Hermannové s Marií-Sárou Štochlovou turnajem Pro Tour kategorie Challenge v Edmontonu skončilo ziskem bronzu. V semifinále sice s Brazilkami Carol a Bárbarou prohrály 18:21 a 15:21, ale v utkání o třetí místo vyhrály nad Švýcarkami Esmee Böbnerovou a Zoé Vergéovou-Dépréovou 17:21, 26:24 a 15:13.

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová se Štochlovou zazářily v Edmontonu třetím místem

Český pár do zápasu nevstoupil dobře a první set prohrál 17:21. O zisku druhého dějství Hermannová se Štochlovou rozhodly v dramatické koncovce, kde se dlouho se Švýcarkami přetahovaly o vedení, a nakonec uspěly 26:24.

Otáčet skóre musely i v rozhodující třetí sadě. V závěru totiž pustily Böbnerovou s Vergéovou-Dépréovou do vedení 12:10, poté ale získaly čtyři body za sebou a náskok už nepustily.

V semifinále naopak bylo nad síly české dvojice, která ve čtvrtfinále vyřadila olympijskou vítězku a bývalou mistryni světa i Evropy Lauru Ludwigovou s Louisu Lippmannovou z Německa, brazilské duo Carol a Bárbara.

V prvním setu sice Hermannová se Štochlovou vymazaly šestibodovou ztrátu, ale nakonec ho prohrály 18:21. Ve druhé sadě dokázaly se světovými pětkami držet krok jen do skóre 10:11. Pak Brazilky uhrály šest bodů za sebou a rozhodly.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Edmontonu:

Ženy:
O 3. místo: 
Hermannová, Štochlová (19-ČR)
- Böbnerová, Z. Vergéová-Dépréová (9-Švýc.) 2:1 (-17, 24, 13)
Semifinále:
Carol, Bárbara (2-Braz.) - Hermannová, Štochlová 2:0 (18, 15), Gottardiová, Menegattiová (7-It.) - Böbnerová, Z. Vergéová-Dépréová 2:0 (14, 15).
Čtvrtfinále:
Hermannová, Štochlová - Ludwigová, Lippmannová (17-Něm.) 2:1 (-24, 15, 10).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články