Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Hermannová se Slukovou titul ve Vídni nezopakují, v semifinále padly s Brazilkami

Úspěšné tažení beachvolejbalové dvojice Barbora Hermannová - Markéta Sluková na majoru ve Vídni zastavily Talita s Taianou z Brazílie. V semifinále zdolaly český pár po setech 21:16 a 21:16. Obhájkyně trofeje proto obsadily páté místo, což je zároveň jejich nejcennější výsledek v této sezoně.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

České jedničky do ní vstoupily později kvůli problémům s ramenem Slukové a poté musela zkušená "polařka" na čas opět přerušit přípravu, neboť si zlomila malíček na noze. 

"Jsem na holky pyšný. Věděli jsme, že riskujeme, když hrajeme celý červenec se zlomeným malíčkem, protože jsme potřebovali udělat body do olympijské kvalifikace poté, co jsme přišli o účast na mistrovství světa. A tyhle body z Vídně jsou nesmírně důležité," uvedl trenér Simon Nausch.

Na předchozích třech turnajích Světového okruhu Sluková s Hermannovou marně usilovaly o postup mezi elitní osmičku. V Tokiu, kde si rok před olympijskými hrami vyzkoušely dějiště, v Espinhu i Gstaadu byly vždy deváté – až ve Vídni tuto sérii ukončily. 

V osmifinále totiž na třetí pokus vyřadily nasazené jedničky Klinemanovou s Rossovou z USA. Americké duo porazily po velkém obratu ve druhém setu 13:21, 21:19 a 16:14.

Cestu do bojů o pódium jim ale zatarasily zkušená Brazilka Talita s novou spoluhráčkou Taianou, které podaly takřka bezchybný výkon a českou dvojici zdolaly dvakrát 21:16.

"Holky hrály statečně, speciálně pro Maki to bylo hodně náročné. Každopádně jsem rád, že jsme díky zranění použili herní styl, který jsme chtěli vyzkoušet už delší dobu - špatnou věc jsme tedy využili k něčemu dobrému a i díky tomu jako tým stoupáme. Holky jsou schopné hrát svůj vlastní styl a porazit s ním dost špičkových soupeřek, což je ještě důležitější než samotné výsledky," dodal trenér Nausch.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Vídni:

Ženy: Osmifinále: Hermannová, Nausch Sluková (22-ČR) - Klinemanová, A. Rossová (1-USA) 2:1 (-13, 19, 14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články