Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hermannová se Slukovou prošly v Malajsii do čtvrtfinále, ostatním Češkám se nedařilo

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková postoupily na turnaji Světového okruhu v Kuala Lumpuru do čtvrtfinále. Druhý pár světového žebříčku zatím bez problémů plní roli nasazených jedniček a bojům o další medaile se přiblížil vítězstvím dvakráte 21:16 nad mladým ruským párem Marija Bočarovová, Maria Voroninová.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

České jedničky se do Malajsie přesunuly z čínského Sia-menu, kde v neděli získaly po osmiměsíční herní pauze stříbrné medaile. Turnaj v Kuala Lumpuru je o úroveň níž a patří mezi tříhvězdičkové turnaje. Hermannová se Slukovou se potřebují rozehrát před obhajobou titulu na domácím písku za necelý měsíc v Ostravě a po problémech Slukové s ramenem sbírat body do olympijské kvalifikace.

Čtvrtfinále je čeká v pátek proti Japonkám Megumi Murakamiové, Miki Išiiové, nad nimiž minulý týden v Číně zvítězily v osmifinále 2:1. Dnes si české hráčky poradily s mladými Ruskami, sedmnáctiletou Bočarovovou a o dva roky starší Voroninovou, za 33 minut.

Zbývající dvě české dvojice ztroskotaly na Japonkách. Martina Bonnerová s Martinou Maixnerovou v play-off prohrály s dvojicí Hašimotová, Mizoeová ve dvou setech a dělí se o 17. příčku. Sára Olivová a Karolína Řeháčková, startující na divokou kartu, ze skupiny po porážce se Sakagučiovou a Suzukiovou 1:2 na sety nepostoupily. V konečném pořadí jsou pětadvacáté.

Výsledky Světového okruhu v plážovém volejbalu v Kuala Lumpuru

Skupina B: Kusanová, Nišiboriová (15-Jap.) - Olivová, Řeháčková (31-ČR) 2:1 (-21, 13, 11).

Skupina H: Sakagučiová, Suzukiová (24-Jap.) - Bonnerová, Maixnerová (25-ČR) 2:1 (12, -13, 13).

Play-off:

1. kolo: Hašimotová, Mizoeová (20-Jap.) - Bonnerová, Maixnerová 2:0 (14, 17).

2. kolo: Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) - Bočarovová, Voroninová (12-Rus.) 2:0 (16, 16).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články