Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hermannová se Slukovou mají v Malajsii jistou další medaili, probojovaly se do finále

Nasazené jedničky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková mají v Kuala Lumpuru jistou sedmou společnou medaili ze Světového okruhu. Na turnaji tříhvězdičkové kategorie z pěti možných české beachvolejbalistky po dalším dvousetovém vítězství postoupily do finále, kde si v sobotu zahrají proti americké legendě a trojnásobné olympijské vítězce Kerri Walshové Jenningsové ve dvojici s Brooke Sweatovou.

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČT4

V neděli zahájily Češky sezonu stříbrem v Číně, kde se představily po osmiměsíční herní pauze a léčbě zraněného ramena Slukové. Ve světovém žebříčku si polepšily před cestou do Malajsie na druhé místo a roli nejlepší evropské dvojice bez problémů potvrzují i nyní.

"Doufám, že se ve finále více přiblížíme našemu potenciálu, než se nám to povedlo v Číně," řekla Hermannová.

Ve čtvrtfinále si Češky poradily s Japonkami Megumi Murakamiovou a Miki Išiiovou dvakrát 21:16 a v semifinále pak se Španělkami Paulou Soriaovou a Marií Carrovou 21:18 a 21:15. "Proti Španělkám jsme výborně podávaly a dostávaly je do situací, v kterých musely improvizovat," řekla Nausch Sluková.

Sluková léčila rameno od loňského srpna a návrat na kurty se jí s Hermannovou povedl. Na špičkově obsazeném turnaji v Sia-menu, který měl čtyři hvězdičky, našly přemožitelky po pěti zápasech až ve finále. V Kuala Lumpuru zatím vše vyhrály 2:0.

Dvojnásobné medailistky z mistrovství Evropy mají ze Světového okruhu šest společných medailí včetně zlata z vídeňského majoru a titul budou obhajovat i za necelý měsíc v Ostravě. Minimálně do čtvrtfinále se jim podařilo projít na každém turnaji Světového okruhu od posledního mistrovství světa ve Vídni 2017 jako jediným hráčkám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články