Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hermannová a Sluková skončily v Portugalsku ve druhém kole, Perušič se Schweinerem vyhráli skupinu

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková obsadily na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Espinhu deváté místo. V play-off vyhrály české beachvolejbalové jedničky zápas prvního kola, ale ve druhém podlehly Američankám Kelley Larsenové a Emily Stockmanové 1:2. O čtvrtfinále budou v sobotu usilovat také Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří po dvou výhrách ve skupině postoupili přímo do 2. kola vyřazovací části.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Gerold Rebsch

Nasazené dvojky Hermannová s Nausch Slukovou musely po čtvrteční prohře se Španělkami Lilianou a Elsou do prvního vyřazovacího kola.

U portugalského moře se české hráčky musely adaptovat na hlubší písek a vítr oproti předchozím zápasům ve švýcarských horách v Gstaadu. Tam startovaly po nucené pauze kvůli zlomenému malíčku na noze Slukové a do čtvrtfinále se rovněž nedostaly.

V úvodním utkání play-off porazily Češky ruskou dvojici Ksenija Dabižaová, Darija Rudychová 2:0. V odpoledním boji o postup do čtvrtfinále vyhrály nad Larsenovou a Stockmanovou první set 21:17, obě další sady však prohrály rozdílem pěti bodů. Deváté byly Hermannová a Nausch Sluková i před týdnem na majoru v Gstaadu.

Perušič se Schweinerem, kteří skončili v Gstaadu pátí, na úvod porazili ve dvou setech Nizozemce Stevena van de Veldeho a Christiaana Varenhorsta.

Jejich utkání o prvenství ve skupině s německou dvojicí Jonathan Erdmann, Sven Winter pak skončilo stejným výsledkem, což pro českou dvojici znamená v konečném pořadí turnaje nejhůře deváté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články