Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hadrava odmítl volejbalovou reprezentaci, preferuje olympiádu v Riu s Kufou

Praha - Pod názvem Smash Team vstoupili Robert Kufa s Janem Hadravou do další sezony v plážovém volejbalu a s cílem zase se o něco víc přiblížit špičce. To vše s výhledem na jasný cíl - start na olympiádě v roce 2016. "Olympiáda je bomba, velká pocta. Vše k tomu směřujeme a doufám, že to vyjde," řekl Hadrava. "Olympiáda je sen, proto jsme tady, ale když se to nepovede, tak se z toho hroutit nebudu," doplnil jeho parťák Kufa.

Je nám líto, video expirovalo.
Hadrava s Kufou směřují přípravu k olympiádě v Riu

Hadrava se rozhodl dostat na olympiádu v Riu de Janeiru na písku, protože věří, že má větší šanci než v šestkovém volejbalu. "Budu jednou rád, až se český nároďák na olympiádu dostane, ale rozhodl jsem se jít cestou beache, protože si myslím, že to je snazší a více pravděpodobné," konstatoval Hadrava mladší.

Volejbalisté hráli naposledy na olympiádě v Moskvě 1980. V plážovém volejbalu startovali po pěti kruhy v Londýně 2012 Přemysl Kubala s Petrem Benešem a dva ženské páry, přičemž Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou skončily páté.

Kufa s Hadravou začínají třetí společnou sezonu a minulý týden se na turnaji Světového okruhu v Mexiku dělili o deváté místo. "Měli jsme předtím dva tři tréninky a bylo cítit, že nejsem tolik rozehraný," zhodnotil Kufa.

O víkendu se představí na Českém poháru v Praze-Ládví a vše směřují k červnovému mistrovství Evropy v Itálii. "Hlavní je postup ze skupiny a pak to budeme brát zápas po zápasu. Umístění do desítky by bylo super," řekl Hadrava, který kvůli plážovému volejbalu odmítl nabídku do šestkové reprezentace.

Tři miliony na sezonu

Kufa s Hadravou chtějí s přibývajícím časem zlepšovat své zázemí. Zatím můžou jen závidět třeba Brazilcům, kteří s sebou vozí statistiky, fyzioterapeuty a trenéra. Aby měli stejný realizační tým, potřebovali by na sezonu optimálně tři miliony korun. "Jsem na pětadvaceti procentech," odhalil manažer páru Tomáš Novotný.

Přes zimu Kufa trénuje v Rakousku a Hadrava bude hrát ve francouzském Nantes, kam přestoupil z Liberce. "Nevím, jestli jde dlouhodobě zvládnout oboje. Cílem je teď olympiáda a pak se uvidí, jak to půjde dál," řekl Hadrava, který je volejbalem zcela pohlcen. Syn bývalého elitního smečaře a trenéra Milana ani nemyslí na dovolenou. "Ta přijde až po olympiádě," stanovil si.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články