Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dva páry v plážovém volejbale už mají Tokio jisté, další dva ještě bojují

Český plážový volejbal bude mít na olympijských hrách v Tokiu reprezentanty v soutěži mužů i žen. Díky pořadí ve světovém žebříčku, který se uzavřel po turnaji J&T Banka Ostrava Beach Open, čeká olympijská premiéra Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, a druhou společnou účast na OH mají jistou Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou. Ve hře o letenky do Tokia jsou ještě další dva české páry, pokud uspějí na finálovém turnaji Kontinentálního poháru.

Perušič a Schweiner prožívají životní sezonu. V březnu vyhráli turnaj v Dauhá a účast v Tokiu stvrdili nedělním stříbrem v Ostravě. "Máme neuvěřitelný pocit zadostiučinění a zároveň zodpovědnosti. Radujeme se, že se zúročila pětiletá spolupráce s celým týmem v čele s italským trenérem Andreou Tomatisem a my si budeme moci zahrát pod pěti kruhy," uvedl Schweiner v tiskové zprávě.

Pro Nausch Slukovou bude Tokio už třetí olympiádou. V roce 2012 skončily v Londýně s Kristýnou Kolocovou páté. V Riu vypadly s Hermannovu po postupu ze skupiny v předkole play-off.

"Postupu na olympiádu jsme podřídily úplně všechno, včetně osobních plánů," řekla Sluková, která odložila plánované mateřství. "Proto jsem vážně šťastná, že jsme se kvalifikovaly. Nebyl to vůbec jednoduchý proces, o to víc si toho obě vážíme. V Tokiu chceme předvést to, na co máme natrénováno a dostat se krok po kroku co nejdál," uvedla Sluková.

Je nám líto, video expirovalo.
Na OH mají letenky už i Hermannová se Slukovou

Další české páry mají ještě šanci postoupit z finále Kontinentálního poháru, které se uskuteční koncem června v Nizozemsku a v obou kategoriích se bude bojovat o jedno místo. Již kvalifikované páry tam hrát nemůžou.

Z pozice českých jedniček do turnaje, který se hraje týmově, půjdou Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou a Jan Dumek s Václavem Berčíkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články