Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dumek se Sedlákem v Dauhá narazili na Švédy, Hermannová se Štochlovou na Brazilky

Premiéra v turnaji Pro Tour kategorie Elite českým reprezentantům v plážovém volejbale nevyšla. Jan Dumek s Jiřím Sedlákem v Dauhá podlehli mistrům Evropy Davidu Ahmanovi s Jonatanem Hellvigem ze Švédska 8:21, 14:21. Turnaje, který už se započítává do olympijské kvalifikace, se účastní také druhý český pár v hlavní soutěži Barbora Hermannová, Marie Sára Štochlová. Ty také na úvod neuspěly, když podlehly 1:2 na sety brazilským hráčkám.

Hermannová se Štochlovou držely s druhým párem světového žebříčku po celý zápas krok. Po prohraném prvním setu sice v koncovce druhé sady o drobný náskok přišly, ale eso Štochlové poslalo utkání do tie-breaku. Také v něm byl stav dlouho vyrovnaný, ale po dvou nevynucených chybách Štochlové se zkušené Brazilky dostaly do trháku a vedení už nepustily. Také proto, že při šanci na vyrovnání zahrála Štochlová těsný aut.

V pátek se Češky utkají o postup do play-off s dalšími Brazilkami Talitou a Thamelou a s Australankami Taliquou Clancyovou a Mariafe Artachovou. Vítěz skupiny si zajistí čtvrtfinále, druhý se třetím budou muset do předkola. 

Dumek se Sedlákem, kteří se mezi 16 nejlepších párů probojovali z kvalifikace, nezačali proti Ahmanovi s Hellvigem dobře a první set prohráli drtivým rozdílem. Druhá sada už byla o něco vyrovnanější, přesto si Švédové i díky čtyřem esům bez problémů došli za necelou půlhodinu pro vítězství.

"Dneska nás Švédi přejeli. Hlavně ze začátku jsme hráli hrozně ustrašeně. Furt jsme čekali, co předvedou, a sami jsme vůbec nehráli svoji hru, nebyli jsme odvážní. Takhle se s nimi hrát nedá, proto jsme prohráli dost výrazně," řekl Dumek.

"Druhý set už byl trochu důstojnější. Pokud takhle příště budeme hrát od začátku, tak snad můžeme hrát i vyrovnané zápasy a třeba pomýšlet i na jednu výhru," dodal ostřílený polař.

Šestatřicetiletý Dumek s o deset let mladším Sedlákem nahradili ve skupině české jedničky Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem, kteří museli odstoupit kvůli nemoci. V pátek čekají Dumka se Sedlákem světové jedničky Norové Anders Mol a Christian Sörum a Italové Paolo Nicolai a Samuele Cottafava.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Dauhá:

Muži - skupina A:

Ahman, Hellvig (8-Švéd.) - Dumek, Sedlák (16-ČR) 2:0 (8, 14).

Ženy - skupina D: Carol, Barbara (4-Braz.) - Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:1 (19, -19, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články