Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Duel českých párů ovládly v Klagenfurtu Sluková s Hermannovou

Klagenfurt (Rakousko) – Během olympijské kvalifikace stály na jedné straně barikády, na turnaji v plážovém volejbalu v Klagenfurtu se postavily proti sobě. Lépe z českého souboje vyšly Markéta Sluková s Barborou Hermannovou, které porazily Kristýnu Kolocovou s Michalou Kvapilovou 21:14 a 21:15.

Pro Slukovou s Hermannovou je proslulý a populární turnaj u jezera Wörthersee generálkou na olympijské hry v Riu de Janeiro, kam se probojovaly na poslední chvíli. Nad krajankami, s nimiž olympijskou kvalifikaci ve Stavangeru a pak i v Soči absolvovaly, zvítězily poměrně jasným výsledkem za 36 minut.

"Maki a Bára předvedly velice soustředěný výkon," napsal Simon Nausch, trenér Slukové a Hermannové. "První zápas se nám moc nepovedl, nehrály jsme dobře," hodnotily Kolocová s Kvapilovou.

První český pár Sluková, Hermannová řeší od pondělí nepříjemnost. Hermannová si při první tréninkové smeči podvrtla kotník. "Byl to pro nás šok, zvláště když je olympiáda za dveřmi," uvedl Nausch. Češce pomohli fyzioterapeuti a lékaři rakouského týmu. "Někdy je dobré být doma. Ale pokud ji to začne bolet, tak skončíme, protože tohle je pro nás jen test na Rio," dodal kouč.

Druhé zápasy ve skupině F obě české dvojice prohrály 0:2. Sluková a Hermannová nestačily na Američanky Laneovou a Summerovou, Kolocová s Kvapilovou podlehly nasazeným šestkám Bawdenové a Clancyové z Austrálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články