Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dneska mi nešlo nahrát a velkou část viny beru na sebe, řekla Hermannová

Vídeň - Včera proti favorizovaným Brazilkám na kurtu zářila a pomohla českému páru do osmifinále mistrovství světa. V duelu s americkou dvojicí April Rossová - Lauren Fendricková se však spíše trápila. Plážová volejbalistka Barbora Hermannová nedokázala zásobovat Markétu Nausch Slukovou přesnými přihrávkami, což mimo jiné vyústilo v porážku 1:2. O medaile proto český tým bojovat nebude.

Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

"Dneska mi nešlo nahrát a beru velkou část viny na sebe," řekla Hermannová po utkání, v němž měly s Markétou Nausch Slukovou během druhého setu mečbol.

Její přihrávky nad síť tentokrát postrádaly přesnost. "Nebyla jsem schopná dát Maki náhru, kterou máme rády a dobře se z ní útočí," pokračovala Hermannová, která si uvědomovala, v čem tkvěl hlavní problém. "Nešla jsem zadkem pořádně dolů, abych byla včas pod míčem a odehrála ho správně, a ne zbrkle jen nad sebe."

Nahrávky se dostávaly často až příliš rychle a blízko sítě, což znamenalo, že Nausch Sluková nemohla hrát proti bloku variabilněji. "Lítalo to jenom do špice nahoru a to se útočnici špatně kouká na druhou stranu, aby viděla, co se děje," uvedla šestadvacetiletá volejbalistka. "Nedala jsem tomu trajektorii, aby Maki měla čas a mohla něco vymyslet," dodala.

Na její výkon mohlo mít vliv i obrovské horko. Teploměr na sluníčku ukazuje v týdnu přes padesát stupňů Celsia. "Když je člověk fyzicky vyčerpaný, tak se mu nechce dělat něco extra navíc. Procentem to přispělo, ale nebylo to důvodem, abych nemohla jít dolů," prohlásila.

Ve zkrácené hře nechala promluvit emoce. Za stavu 2:5 totiž po zkažené výměně naštvaně odpálila míč. Bojovala sama se sebou, ale tentokrát neuspěla. "Snažím se na tom hodně pracovat. Je to hlavně o hlavě," konstatovala Hermannová.

Ze šampionátu odjedou s 9. místem, což vnímá jako úspěch. S Nausch Slukovou mají za sebou dva roky spolupráce a ve Vídni hrály mnohem lépe než před rokem na olympiádě v Riu de Janeiro. "Kdybych se tam mohla vrátit, tak bych tam chtěla být hráčkou, kterou jsem teď. Cítím se líp skoro po všech stránkách - herně, fyzicky i mentálně. Máme ovšem pořád co zlepšovat," zakončila Hermannová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články