Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Cítili se jako vítězové a děkovali fanouškům. Zážitek na celý život, notovali si Perušič se Schweinerem

Pyšně pózovali fotografům a vzdávali hold zaplněným tribunám. Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner dosáhli na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Ostravě na životní výsledek. Ze zisku stříbra byli nadšení.

David Schweiner a Ondřej Perušič
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

Během turnaje porazili mimo jiné legendárního Brazilce Alisona, v semifinále nasazené dvojky Michala Bryla a Grzegorze Fijalka z Polska a přemožitele našli až ve finále, kde potrápili světové jedničky Nory Anderse Mola a Christiana Söruma.

"Norové byli lepší, ale já se i tak cítím jako vítěz," uvedl pětadvacetiletý Schweiner po finále v netradičních kulisách areálu Dolních Vítkovic.

Ve všech zápasech se osmí nasazení mohli spolehnout na neutuchající podporu obecenstva. Fanoušci totiž vytvořili na každý jejich duel bouřlivou atmosféru. "Je to zážitek, který si s sebou poneseme celý život. Málokterým sportovcům se poštěstí si zahrát před takovou kulisou doma. Je to něco opravdu neuvěřitelného," děkoval Perušič.

Možná právě díky divákům hrají v Ostravě tak dobře. Před rokem skončili čtvrtí, což byl do dnešního dne jejich zdaleka nejlepší výsledek. Příští rok bude těžké výsledek ještě překonat, znamenalo by to totiž výhru v turnaji. "Neděláme si to do příštího roku jednoduché, co si budeme povídat," usmíval se Schweiner.

Svěřenci italského kouče Andrey Tomatise, s kterým spolupracují dva a půl roku a jehož podíl na úspěchu vyzdvihli, se posunou v žebříčku a budou mít lepší pozici v turnajích. "Důležité teď bude výkony stabilizovat. To odlišuje užší světovou špičku od širší, že dokáže špičkové výkony uhrávat dlouhodobě," konstatoval Perušič.

Většina hráčů i hráček si ostravskou zastávku Světového okruhu pochvalovala. I to české volejbalisty těšilo. "Turnaj je super zorganizovaný. Zahraniční hráči říkají, že nám závidí takový turnaj, a my jsme jenom pyšní," zakončil Schweiner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články