Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Češky Klapalová s Háječkovou nezískaly bronz ani na ME

Kristiansand (Norsko) - Plážové volejbalistky Lenka Háječková a Hana Klapalová skončily na mistrovství Evropy v Norsku čtvrté a zopakovaly tak své dva měsíce staré umístění ze světového šampionátu v Římě. V semifinále v Kristiansandu prohrály s italským párem Greta Cicolariová, Marta Menegattiová 1:2 na sety, v utkání o bronz pak podlehly Němkám Saře Gollerové a Lauře Ludwigové 0:2. Titul mistryň Evropy získaly právě Cicolariová s Menegattiovou, které ve finále hladce porazily Rakušanky Barbaru Hanselovou a Saru Montagnolliovou 21:10 a 21:12.

Beach volejbal
zdroj: www.prygl.net

Devětadvacetiletá Klapalová a o čtyři roky starší Háječková tak na písku v Kristiansandu napodobily své vystoupení z červnového mistrovství světa. V Římě se jako jediný evropský pár rovněž nečekaně probojovaly do semifinále, medaili ale nakonec po porážkách s favorizovanými Brazilkami a Číňankami vybojovat nedokázaly.

V semifinále v Kristiansandu Haječková a Klapalová prohrály s druhými nasazenými Italkami v rozhodujícím tie-breaku 13:15. Loňským mistryním Evropy Gollerové a Ludwigové pak podlehly také až po velkém boji 20:22 a 17:21.

Lenka Háječková:

"Je to zklamání. A přestože jsme nepočítaly, že dojdeme tak daleko, je to zklamání větší než na mistrovství světa. Odehrály jsme tady dobré poslední zápasy, ale bohužel nám chyběl krůček."

"Hlavně v semifinále nám chyběl kousíček. Bohužel jsme v rozhodující chvíli udělaly chybu a neubránily jsme je. V zápase o třetí místo už jsme tahaly po prvním vyrovnaném setu za kratší konec, nepodařilo se nám je zatlačit servisem a ubránit," dodala Háječková. Díky dalšímu bodovému přídělu si česká dvojice nicméně upevní pozici v olympijské kvalifikaci, v níž zatím drží postupové místo.

Poslední českou medailí na evropské beachvolejbalové scéně tak zůstává bronz Evy Ryšavé a Soni Novákové z Basileje roku 2002. Německá dvojice Gollerová, Ludwigová naopak na ME vybojovala už pátý cenný kov za sebou: loni a v roce 2008 získala titul, v letech 2007 a 2009 stříbro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články