Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České páry vypadly v Moskvě už v osmifinále. Po ženách skončili i Perušič se Schweinerem

Osmifinále bylo maximem pro obě české dvojice na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Moskvě. Po vyřazení Barbory Hermannové s Markétou Nausch Slukovou vypadl také přední mužský pár Ondřej Perušič a David Schweiner, všichni tak skončili na děleném devátém místě.

V minulém týdnu vybojovali Perušič se Schweinerem rovněž v Moskvě čtvrtfinále na evropském šampionátu, ale minimálně o zopakování tohoto výsledku je připravili Brazilci Guto se Saymonem. Po debaklu 8:21 podlehli Češi ve druhém vyrovnaném setu 19:21.

Předtím se plážoví volejbalisté z Prahy udrželi v turnaji po obratu s párem Nils Ehlers, Lars Flüggen 14:21, 25:23, 15:13. V koncovce druhé sady jim němečtí finalisté červencového čtyřhvězdičkového turnaje v Tokiu odvrátili čtyři setboly, ale pátý už čeští hráči proměnili. V tie-breaku jim stačily dva mečboly.

Přesně 31 minut trval i osmifinálový zápas Hermannové se Slukovou, které prošly rovnou do druhého kola díky dvěma čtvrtečním výhrám a první příčce ve skupině. Se švýcarskou dvojicí Joana Heidrichová, Anouk Vergéová-Dépréová oba vzájemné duely vyhrály, i když pokaždé až ve třech setech, ale nyní dohromady uhrály jen 25 bodů.

"Turnaj jsme měly dobře rozehraný, ale zápas proti Švýcarkám se nám v mnoha směrech vůbec nevydařil. Deváté místo je určitě zklamáním," uvedla Sluková.

Švýcarky v minulém týdnu v Moskvě obsadily čtvrté místo na ME a ve čtvrtfinále tam zastavily úřadující české šampionky Michalu Kvapilovou a Michaelu Kubíčkovou.

Dalším bojem Hermannové se Slukovou i Perušiče se Schweinerem o olympijskou účast v Tokiu by mělo být finále Světového okruhu od 4. září v Římě.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Moskvě:

Muži: Play-off, 1. kolo: Perušič, Schweiner (8-ČR) - Ehlers, Flüggen (10-Něm.) 2:1 (-14, 23, 13), 2. kolo: Guto, Saymon (20-Braz.) - Perušič, Schweiner 2:0 (8, 19).

Ženy: Play off - 2. kolo: Heidrichová, Vergéová-Dépréová (15-Švýc.) - Hermannová, Nausch Sluková (19-ČR) 2:0 (15, 10).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články