Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

České naděje na ostravském Beach Open už drží jen Perušič se Schweinerem

Přijely jako obhájkyně trofeje, odjedou s nečekaným zklamáním. Světové dvojky a turnajové jedničky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbale v Ostravě skončily po druhé prohře už v základní skupině a obsadí dělené 25. místo, což je jejich nejhorší výsledek po téměř čtyřech letech. V turnaji z domácích zástupců zůstali jen loňští semifinalisté Ondřej Perušič a David Schweiner. Osmí nasazení postoupili ve čtvrtek po dvou výhrách ve skupině přímo do 2. kola play-off, které je čeká v sobotu. Budou nejhůře devátí.

Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Nejdále se z českých žen dostaly Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou, které vypadly v 1. kole play-off po prohře s bývalými světovými jedničkami Agathou a Dudou z Brazílie dvakrát 15:21 a skončily na děleném 17. místě.

Nejvýše nasazené hráčky Ostrava Beach Open podlehly ve čtvrtek Dianě Luninové a Maryně Samodajové z Ukrajiny 0:2 na sety a ve druhém utkání musely vyhrát, aby prošly do 1. kola play-off. Proti švýcarskému páru Nina Betschartová, Tanja Hberliová bojovaly, ale zápas ztratily 13:21, 21:18 a 11:15 v tie-breaku.

"Naštvání tam je. Hledaly jsme tady optimální výkon. Nedařilo se nám najít svou hru a na téhle úrovni to je potrestané," řekla Nausch Sluková České televizi. "Nedokázaly jsme předvést, co nás dovedlo v žebříčku tak vysoko," uvedla Hermannová.

Hermannová s Nausch Slukovou skončily hůře jen dvakrát, a to na začátku své spolupráce. V srpnu roku 2015 byly třiatřicáté na Long Beach a v Olštýnu.

Kubíčková s Kvapilovou postoupily ze skupiny poté, co dopoledne otočily zápas s Karlou Borgerovou a Julií Sudeovou a i podruhé letos německý pár porazily. "V prvním setu se mi moc nedařilo a uspěly jsme v tie-breaku," řekla Kubíčková.

V prvním kole čelily pátým nasazeným Brazilkám a favorizované Agathu a Dudu trápily především ve vyrovnané druhé sadě. Za pomoci fanoušků v areálu Dolních Vítkovic ale od stavu 15:15 chybovaly, ztratily šest bodů v řadě a set i zápas prohrály. "Daly jsme do toho momentální maximum. Snad se nemáme za co stydět," hodnotila Kubíčková. "Dokázaly jsme je znervóznit uprostřed setů, ale v koncovce jsme si to neuhrály a ony už to dohrály v pohodě," řekla Kvapilová.

Turnaj skončil po druhé prohře ve skupině pro Martinu Bonnerovou s Martinou Maixnerovou, které nestačily na Brazilky Talitu a Taianu Limaovou. Vypadli i Jan Dumek s Václavem Berčíkem a Marcel Mysliveček s Martinem Piherou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články