Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České jedničky nebo světoví i olympijští šampioni. Beachvolejbal v Ostravě nabídne elitní podívanou

Už za měsíc se do Ostravy sjede česká i zahraniční beachvolejbalová elita. Na čtyřhvězdičkovém turnaji Světové série FIVB, který startuje v Dolních Vítkovicích 29. května, jsou přihlášené domácí hvězdy a obhájkyně loňského triumfu Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou či držitelé zlatých medailí z olympijských her a světových šampionátů.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová se radují z vítězství na turnaji v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"V Ostravě opět uvidíme kompletní světovou beachvolejbalovou špičku jako vloni. Navíc letos se body z turnaje budou započítávat do olympijské kvalifikace o Tokio 2020 a v turnaji tedy půjde o hodně," přiblížil vysokou atraktivitu 2. ročníku Petr Beneš, předseda rady Asociace beachvolejbalu Českého volejbalového svazu.

Na čtyřech soutěžních kurtech se fanouškům představí například aktuální světové jedničky v kategorii mužů (Norové Anders Mol, Christian Sörum) i žen (kanadské hráčky Heather Bansleyová, Brandie Wilkersonová). Chybět ovšem nebudou ani Brazilci Bruno Schmidt, Alison Cerutti, Andre Stein a Evandro Oliveira nebo Holanďané Alexander Brouwer s Robertem Meeuwsenem, kteří mají na svých kontech tituly olympijských šampionů a mistrů světa.

Loňský úspěch z Ostravy budou obhajovat španělští volejbalisté Pablo Herrera a Adrián Gavira. O zlepšení loňského 4. místa z ostravského turnaje se pokusí české jedničky David Schweiner s Ondřejem Perušičem.

Také ženská část turnaje bude ozdobena jmény domácích i zahraničních hvězd. Pro Barboru Hermannovou a Markétu Nausch Slukovou je podnik v Ostravě jedním z vrcholů sezony. Na písek pod vysokými pecemi se proti letos dominujícím Kanaďankám postaví i brazilské šampionky Agatha Bednarczuková a Eduarda "Duda" Santos Lisboaová.

"Těším se zejména na představení českých reprezentantů a také na fanoušky. Nezapomenutelným zážitkem z loňského turnaje bylo kromě vítězství našich děvčat i to, jak fanoušci obdivuhodně podporovali naše týmy za hustého deště v průtrži mračen. Věřím, že letos budeme mít lepší počasí, turnaj si užijeme a společně dotáhneme české týmy k důležitým bodům o olympijské hry," dodal Petr Beneš.

Turnaj v Ostravě odstartuje ve středu 29. května kvalifikačními utkáními, ve čtvrtek ráno následuje hlavní soutěž s 32 mužskými a 32 ženskými dvojicemi, která vyvrcholí finálovými souboji v neděli 2. června. Na víkendové zápasy vyřazovací části turnaje jsou k dispozici vstupenky prostřednictvím sítě Ticketportal.

"Máme měsíc do prvního hvizdu a přípravy jsou v plném proudu. Přibývá prodaných vstupenek na víkendové zápasy play-off a věřím, že naplníme tribuny centrálního kurtu, jejichž kapacita se od loňska ještě zvýšila. Atraktivitu turnaje bychom chtěli zvýšit i díky programu ve fanzóně, kde na diváky čeká například občerstvení z Garden Food Festivalu, sportovní atrakce od Českého volejbalového svazu nebo DJ s večerním programem. Pro mimoostravské diváky jsme zajistili zvýhodněné jízdné u Leo Expressu," doplnil ředitel turnaje Martin Duka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články