Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České favority čekají v Ostravě silní soupeři. Tady už lehcí nejsou, říká Perušič

Ostrava se stane už pošesté hlavním městem plážového volejbalu. Na šestém ročníku turnaje série Pro Tour Elite jsou pro domácí fanoušky největším tahákem mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří tu pokaždé postoupili do semifinále, ale na triumf zatím nedosáhli. Vedle tří stříbrných medailí tu uhráli i dvě čtvrtá místa. Turnaj můžete sledovat od středy do neděle od 8:25 v přímém přenosu na ČT sport a ČT sport Plus.

Ondřej Perušič
zdroj: Beachvolleyball team Perušič & Schweiner (Facebook

Zvítězit v areálu pod vysokými pecemi se v Ostravě podařilo pouze Markétě Nausch Slukové s Barborou Hermannovou v premiérovém ročníku.

Kromě Perušiče se Schweinerem si hlavní soutěž J&T Banka Ostrava Beach Pro zahrají díky divoké kartě Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou a Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem. V kvalifikaci zabojují o postup mezi nejlepších 16 týmů talentovaní David Westphal s Tadeášem Trousilem, Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou a Andrea Lorenzová s Magdalenou Černou.

Perušič se Schweinerem se na oblíbený domácí turnaj naladili triumfem na silně obsazeném turnaji kategorie Challenge ve Starých Jablonkách. Do bojů o medaile v Polsku postoupili poprvé od říjnového triumfu na světovém šampionátu v Mexiku.

V Ostravě narazí ve skupině A na Italy Samuela Cottafavu s Paolem Nicolaiem, Nizozemce Stevena van de Veldeho s Matthewem Immersem a jeden pár z kvalifikace.

"Vzhledem k tomu, že jsme nejvýš nasazení, doufal jsem v trochu lehčí skupinu. Je to ale jen důkaz toho, že na té nejvyšší úrovni není lehkých soupeřů. S oběma týmy máme v poslední době velmi negativní bilanci. S Italy jsme prohráli poslední tři zápasy, Nizozemcům jsme podlehli na prvním letošním podniku v Dauhá. Jsou to oba velmi nebezpečné týmy. Nizozemci teď navíc bojují s krajany o dvě místa na olympiádě a od začátku roku hrají skvěle," řekl Perušič.

V unikátním areálu se kromě světových jedniček Švédů Davida Ahmana s Jonatanem Hellvigem a Brazilek Any Patrície s Dudou představí také trojnásobní vítězové turnaje Anders Mol a Christian Sörum z Norska, kteří kvůli Molově zranění nehráli od března. V nabité startovní listině nescházejí ani mistryně světa z Mexika Američanky Sara Hughesová s Kelly Chengovou.

"Není pro nás samozřejmost se postavit proti soupeřkám na takové úrovni. Proto jsem moc šťastná, že jsme tuto příležitost dostaly. Čekají nás tři velmi těžké zápasy ve skupině, ve kterých uděláme vše pro to, abychom se posunuly do play-off," řekla na dnešní tiskové konferenci Hermannová. "Náš beachvolejbal se vždy před místními fanoušky posunul o level výš a já se těším na to, že tu sílu zase ve čtvrtek ucítím," doplnila Štochlová.

Ostravský turnaj, který je pátou z devíti zastávek elitního okruhu, zahájí středeční kvalifikace, z níž postoupí vždy čtyři nejlepší dvojice. Ve čtvrtek a v pátek jsou na programu zápasy ve skupinách, víkendové vyřazovací boje vyvrcholí v neděli, kdy se odehrají semifinále, utkání o třetí místo i finále. Bezprostředně poté se uzavře redukovaný olympijský žebříček, z nějž do Paříže postoupí kromě jednoho domácího páru a mistrů světa 17 dvojic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články