Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

České derby ve čtvrtfinále opanoval pár Sluková - Hermannová

Poreč – Prestižní souboj českých beachvolejbalových dvojic zvládla lépe Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou. Ve čtvrtfinále turnaje Světového okruhu v chorvatské Poreči zvítězily nad dvojicí Kristýna Hoidarová Kolocová - Michaela Kvapilová 2:1 po setech 15:21, 21:12 a 15:10.   

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Páté nasazené Nausch Sluková s Hermannovou si tak mohou z turnaje Světového okruhu přivézt třetí společnou medaili. V sobotním semifinále nastoupí proti švýcarskému páru Nina Betschartová - Tanja Hüberliová. Hoidarová Kolocová s Kvapilovou vyrovnaly pátým místem své maximum v elitním seriálu.

"Oba české páry tady hrají skvěle. Z Kvapi (Kvapilové, pozn. autora) se stává obávaná blokařka a obě dobře podávají. Navíc jsou tady skvělí čeští fanoušci na obou stranách, kteří oba týmy tlačí k výhrám. Zápas byl skutečný thriller," napsal Rakušan Simon Nausch, trenér Nausch Slukové a Hermannové.

Jeho svěřenkyně porazily české soupeřky v minulosti dvakrát. Tentokrát ale Kolocová v prvním dějství hrála výborně v poli a chybovala naopak Hermannová. Kolocová s Kvapilovou odskočily do vedení 13:5 a náskok už udržely.

"Před zápasem mi došlo, že tady hraju skvěle a nechci si to zkazit, což jsem přesně v prvním setu udělala. Hrála jsem příšerně," řekla Hermannová.

Začátek druhé sady vyšel Slukové a Hermannové. Unikly do "trháku" 5:1 a koncovku rovněž ovládly. Rozhodl tie-break, během kterého se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Od stavu 9:9 získal favorizovaný pár při podání Hermannové čtyři body a náskok vzápětí přetavil ve vítězství. Mečbol využila na síti Hermannová.

"Každý tým ve čtvrtfinále už je super nebezpečný a před zápasem jsme si řekly, že budeme bojovat o každý míč, a přesně tak to bylo," uvedla Nausch Sluková. "Jsem nadšená z postupu do semifinále, ale také za naši zemi. Kdo by si pomyslel, že dva české páry budou bojovat o postup mez nejlepší čtyřku," dodala.

Vrcholem této sezony bude za měsíc mistrovství světa ve Vídni. Právě v Poreči se v sobotu před polednem uskuteční los základních skupin šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články