Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České beachvolejbalové dvojice se loučí s turnajem v Itapemě

Čeští beachvolejbalisté skončili na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Itapemě v 1. kole play-off. Mužské duo Václav Berčík s Janem Dumkem nestačilo na brazilský pár Saymon, Oscar, kterému podlehli 19:21 a 16:21. Nedařilo se ani ženskému páru Hermannová, Štochlová, které při společné premiéře podlehly Dánkám. 

Václav Berčík (vpravo) a Jan Dumek
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Hermannová se Štochlovou, které si společný start vyzkoušely už na srpnovém mistrovství Evropy, prohrály s Dánkami úvodní set 18:21. Ve druhé sadě měly čtyři setboly, ale žádný nevyužily.

"Sedmnácté místo je pro náš nový tým dobrý výsledek. Nasbíraly jsme dost informací o naší hře, i když to byly jen tři zápasy. Našly jsme v nich spoustu situací, které potřebujeme potrénovat," uvedla Hermannová v nahrávce pro média. "Nejsme moc sehrané, protože jsme trénovaly před tímhle turnajem jen tři týdny. Maruška změnila pozici z blokařky na polařku, takže to nebylo jednoduché. Aspoň jsme zjistily, na čem jsme. A získaly jsme nějaké body do rankingu, které se nám budou určitě hodit," dodala

Berčík s Dumkem, kteří ve čtvrtek ve skupině nestačili na Rusy Maxima Chudjakova s Alexandrem Kramarenkem, k udržení v turnaji proto potřebovali nutně zvítězit. V prvním setu ale ani jednou nevedli a nakonec jej ztratili poměrem 18:21.

Ve druhém se ovšem situace obrátila a Češi po vítězství 21:16 vyrovnali. V rozhodující sadě měli dlouho navrch Italové, kteří si za stavu 14:12 vypracovali dva mečboly. Češi ale třemi body v řadě získali výhodu mečbolu na svou stranu a napotřetí jej po necelé hodině proměnili.

V 1. kole play-off už ale další vítězství nepřidali a Brazilcům podlehli 19:21 a 16:21.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Itapemě (Brazílie):

Muži:

Skupina A:

Dumek, Berčík (17-ČR) - Bonifazi, Benzi (32-It.) 2:1 (-18, 16, 16).

Play off - 1. kolo:

Saymon, Oscar (25-Braz.) - Dumek, Berčík 2:0 (19, 16).

Ženy:

Play off - 1. kolo:

Windeleffová, Bisgaardová (32-Dán.) - Hermannová, Štochlová (7-ČR) 2:0 (18, 24).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články