Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

České beachvolejbalové duo Perušič se Schweinerem postoupilo do finále Světového okruhu

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem porazili italské duo Paola Nicolaie a Daniela Lupa 2:1. Zajistili si tak postup do finále Světového okruhu a čeká je bitva o titul. "Těžko se něco říká, je to úžasné," hodnotil výsledek Perušič.

"Výsledkově to byl asi náš nejtěžší zápas v turnaji, ale každý soupeř je tady těžký, musíme bojovat o každý míč a jiné to nebude ani ve finále," pronesl Schweiner směrem k nedělnímu duelu o pohár, v kterém se od 22:00 utkají s olympijskými vítězi z Tokia Andersem Molem a Christianem Sörumem. Norové v druhém semifinále zdolali 2:1 Nizozemce Christiaana Varenhorsta a Stevena van de Veldeho.

V prvním setu semifinále se Češi dvakrát dostali do dvoubodového vedení, ale ve vyrovnané bitvě se oba páry spíše přetahovaly bod po bodu. V koncovce exceloval Nicolai a díky jeho blokům a smečím Perušič a Schweiner úvodní dějství se stříbrnými olympijskými medailisty z her v Riu de Janeiro 2016 ztratili. "Hráli skvěle, jsou silní a tlačili nás servisem," uvedl Perušič.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem vybojovali finále Světového okruhu

Druhý set měl podobný průběh jako ten první. Češi dvakrát odskočili do vedení, podruhé na 13:10, ale o náskok je připravil znovu skvělý Nicolai. V koncovce se zaskvěl Perušič svou pověstnou obranou a posunul utkání do tie-breaku, v kterém Češi předvedli perfektní výkon. Suverénně ztrátovali, postupně navyšovali náskok a mečbol proměnili přímým bodem po podání Perušiče. "Prošli jsem dál díky tomu, že jsme se nevzdávali a bojovali až do konce," řekl Perušič.

Utkání mělo skvělou atmosféru. "Itálie je jako náš druhý domov. Máme italské kouče, s Paolem a Danielem trénujeme ve Formii, takže to byl pro fanoušky úžasný zápas," uvedl Perušič.

Postupem do boje o triumf ve finálovém turnaji Světového okruhu Perušič a Schweiner navázali na české ženy. Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková si zahrály o titul v Hamburku 2018 a prohrály tehdy se světovými jedničkami Agathou a Dudou z Brazílie.

Finále Světového okruhu v plážovém volejbalu v Cagliari (Itálie):

Semifinále:

Perušič, Schweiner (5-ČR) - Nicolai, Lupo (1-It.) 2:1 (-17, 19, 10), Mol, Sörum (3-Nor.) - Varenhorst, Van de Velde (8-Niz.) 2:1 (-16, 18, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články