Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní legendy

Budou Perušič se Schweinerem pokračovat v kariéře? Teď to řešíme, uvedli beachvolejbalisté

Odpověď na otázku, zdali budou úřadující mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner pokračovat v kariéře, je stále nejasná. Beachvolejbalisté ji neprozradili ani po přijetí olympioniků a paralympioniků u českého prezidenta Petra Pavla. Faktem je, že se jim díky studiu, které souběžně s řadou úspěchů na písku absolvovali, otevírají i jiné možnosti.

Česká dvojice beachvolejbalistů Perušič a Schweiner
zdroj: Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

Sezonu uzavřeli koncem prázdnin společným triumfem na turnaji Pro Tour nižší kategorie Futures v Brně. Perušič poté ještě při Schweinerově onemocnění získal domácí titul s náhradním partnerem Tadeášem Trousilem. Od té doby hlavně odpočívají. "Trávíme čas s rodinou a občas si jdeme zasportovat. Teda ne beachvolejbal, jde hlavně o jiné sporty, abychom si od toho balonu trochu odpočinuli," řekl blokař českého páru Schweiner.

Jestli budou pokračovat v profesionální kariéře, není jasné. "Teď to právě řešíme. Myslím, že v nejbližší době bychom to nějakým způsobem komunikovali ven, ale teď ještě ne," doplnil polař Perušič.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Prezident Pavel přijal na Hradě české olympioniky a paralympioniky

Připustil, že rozhodování o budoucnosti nikdy není snadné. "Ale na druhou stranu si myslím, že jsme velkou část své sportovní kariéry věnovali tomu, abychom po jejím skončení měly nějaký plán B nebo kariéru po kariéře, jak se tak říká. Takže si myslím, že jsme se připravili na to, abychom měli vícero variant, nad kterými můžeme volit," poznamenal Perušič.

Ačkoli sami mají pauzu, mezinárodní sezona ještě pokračuje. Na aktuálních turnajích v Brazílii hrát kvůli různým zraněním a mentální únavě nechtěli. Přemýšlejí ale o účasti na prosincovém Finals v Dauhá. "Museli bychom žádat o divokou kartu. Uvidíme, jestli ji dostaneme, protože výsledky na to letos nebyly. Můžeme to zahrát na kartu mistři světa a uvidíme, jestli to vyjde," vysvětlil Schweiner.

V souvislosti s českým párem je zároveň nutné připomenout, že to bude ve středu přesně rok od světového titulu, který Perušič se Schweinerem získali na šampionátu v Mexiku. Postarali se tím o historický úspěch českého plážového volejbalu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články