Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Beneš s Kubalou si o medaile v Klagenfurtu nezahrají

Klagenfurt (Rakousko) – Beachvolejbalisté Přemysl Kubala s Petrem Benešem si nezahrají o medaile na grandslamu světového okruhu v Klagenfurtu. S Brazilci Cunhou a Ricardem prohráli ve čtvrtfinále 19:21, 21:18 a 10:15, pátým místem si nicméně vyrovnali svůj nejlepší výsledek mezi elitou na písku. V příštím týdnu se zkušení Češi pokusí potvrdit formu na mistrovství Evropy v Norsku.

"Odehráli jsme super zápas. Ricarda jsme ještě nikdy neporazili a Cunha patří k nejlepším polařům na světě, přesto jsme jim ve druhém setu dali za sebou šest bodů a hráli s nimi vyrovnaně. Tie-break nám utekl na 1:4 a už jsme to nedotáhli," řekl Kubala, jenž přitom hrál play-off s nataženým tříslem a spoustu času strávil v ordinaci.

České dvojice hrály nadmíru úspěšný turnaj

Turnaj v Korutanech je po všech stránkách ozdobou okruhu a má fantastickou diváckou kulisu. "Byl narvaný stadion, určitě je nejlepší na celém okruhu," potvrdil Kubala. Do čtvrtfinálových bojů prošly v Rakousku už v pátek i Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou a české dvojice tak v Klagenfurtu prožily nejúspěšnější letošní turnaj.

Kubala s Benešem zopakovali své rok staré maximum ze Starých Jablonek v Polsku, letos zatím bylo jejich nejlepším výsledkem sedmé místo z Prahy. Turnaj na Štvanici ale patřil do nižší kategorie Open.

Mezi ženami vyhrály v Klagenfurtu už popáté společně legendární Američanky Kerri Walshová, Misty Mayová-Treanorová, přičemž Walshová má ještě jeden titul z rakouského grandslamu navíc s jinou partnerkou. Dvojnásobné olympijské vítězky ve finále porazily čínský pár Si Čang, Čchen Süe 21:14 a 26:24.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články