Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Beachvolejbalová samba po česku. Hermannová se Slukovou ovládly vídeňský major

V posledních dvou zápasech play-off narazily beachvolejbalistky Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou na dvě silné brazilské dvojice, ani to je ale nezastavilo na cestě za největším společným úspěchem. V semifinále nejprve přetlačily duo Maria a Carol v těsném utkání 22:20 a 21:19 a poté vyhrály i v duelu o titul proti páru Barbara a Fernanda po výsledku 10:21, 21:16 a 15:12.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

České reprezentantky ve společné kariéře trvající od léta 2015 získaly na žhavém písku v rakouské metropoli nejcennější medaili. Z mistrovství Evropy mají stříbro a bronz, ve Světovém okruhu vyhrály turnaj potřetí, ale ve Vídni poprvé ovládly akci nejvyšší kategorie.

"Nemůžu tomu uvěřit, ale teď tady držím vítěznou trofej, takže to bude pravda. Je to úžasné," řekla Hermannová v rozhovoru na kurtu a poděkovala parťačce, že dokázala přemoci bolest v pravém, smečařském rameni a společně dokráčely na vrchol.

Sluková zase ocenila vídeňské publikum. "Byly jsme na dně (v prvním setu), ale nechtěly jsme se ztrapnit před tak skvělými fanoušky. Je tady díky vám nejlepší atmosféra na beachvolejbale na světě," řekla zkušenější z české dvojice.

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová se Slukovou přemohly Brazilky a slaví ve Vídni zlato

Finále proti šikovné levoruké hráčce Barbaře, stříbrné olympioničce z Rio de Janeira a mistryni světa z roku 2015, a blokařce Fernandě začaly mizerně. Po sérii chyb prohrávaly už 1:7 a po celý set hledaly jistotu a ztracenou pohodu. Míč je neposlouchal a až příliš často končil v autu. Deset získaných bodů byl debakl. Ale Češky nezlomil.

Ve druhém setu si svěřenkyně Simona Nausche od začátku udržovaly náskok, dobře útočily a vyvarovaly se chyb. V tie-breaku však opět musely dotahovat, předvedly ale úžasné výměny a klíčová byla jejich čtyřbodová šňůra na 12:9. Šanci už nepustily, a když převzaly zlaté medaile, prémii 40 000 dolarů a přibude jim 1200 bodů do světového žebříčku, vychutnaly si hymnu. Slyšely ji letos podruhé po vyhraném čtyřhvězdičkovém turnaji doma v Ostravě před šesti týdny.

Do finále Hermannová se Slukovou postoupily po výhře nad jinou brazilskou dvojicí Maria a Carol 22:20 a 21:19. Letos by měly české jedničky odehrát ještě za týden turnaj v Moskvě a následně finále Světového okruhu v Hamburku.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Vídni:

Ženy: Finále: Hermannová, Nausch Sluková (7-ČR) - Fernanda, Barbara (4-Braz.) 2:1 (-10, 16, 12), o 3. místo: Keizerová, Meppelinková (16-Niz.) - Maria Antonelliová, Carol (10-Braz.) 2:0 (19, 18).

Semifinále: Hermannová, Nausch Sluková (7-ČR) - Maria Antonelliová, Carol (10-Braz.) 2:0 (20, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články